Чи вірите ви в щирість чоловічих привітань на 8 березня? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи вірите ви в щирість чоловічих привітань на 8 березня? ПИТАННЯ ДНЯ
8 березня - Міжнародний жіночий день, започаткований як пролетарське феміністське свято - Міжнародний день жінок-робітни́ць. Проте з часом – чи то завдяки початку весни, чи завдяки «джентльменським» поривам чоловіків, але свято стало приводом говорити компліменти, зізнаватися в любові, та й взагалі – всіляко давати зрозуміти жінкам, що вони – особливі і найдорожчі.

Вал привітань – не тільки від рідних чоловіків, а й від політиків, шефів і шоу-менів – став приводом до чергового питання дня ВолиньPost: чи вірите ви в щирість чоловічих привітань на 8 березня?

Аліна Ольхович, студентка, 19 років:


«Все залежить від чоловіка, в принципі. Хоча здебільшого ці всі привітання робляться з жахливою «натяжкою» і вимушено.

Наприклад, одногрупники і однокласники - для них це все просто мука і даремна трата грошей. Їм простіше привітати, аніж слухати ще півроку істерики від всіх оточуючих жінок, мовляв, що ж ви нас не поважаєте!?.

А взагалі, якщо чоловік справді любить, то це для нього зайвий шанс ту любов проявити. Тому воно все і щиро, і приємно, і не виглядає, ніби це треба так робити.

Загалом щодо свята 8 березня, - то це неоднозначне свято. З однієї сторони – вихідний, нагода відпочити, показати себе в всій красі. А з іншої - жінки завжди мають пам’ятати, що вони – найпрекрасніші створіння на цьому світі, при цьому – не один лише день в році.

Мая Пельц, завідувач лабораторії криміналістики ВНУ ім. Лесі Українки (наразі в декреті), 25 років:

«Щодо щирості, то це залежить від того, хто вітає. Щодо привітань, то це залежить від виховання чоловіка і того, як у його сім'ї до цього свята ставилися.

Я взагалі переконана, що 8 березня, як і 6 грудня чи 23 лютого, - просто ще один маленький привід зробити приємність своїм близьким.. Я позитивно ставлюсь до цього свята, бо знаю, що після нього обов'язково прийде весна.

Світлана Головачук, редактор відділу «Волинської газети», 29 років:

«Чи вірю я в те, що чоловіки, коли щороку на календарі «висвічує» червоним 8 березня, щиро вітають жінок? Якщо чесно, то ніколи над цим не замислювалася. Тож, певно, вірю. Ні. В-і-р-ю! При чому – щиро. І нехай загалом чоловікам вірити не варто, однак невеличку слабкість раз у рік можна собі дозволити…

Це добре, що нині Міжнародний день прав жінок і миру переважна більшість сприймає як день чарівної й милої дами, а не особи в спідниці, котра зачерствіла у вихорі боротьби за права всього жіноцтва. Зрозуміло, що представниці прекрасної статі можуть усе (і коня на ходу зупинити, і в палаючу хату увійти).

Однак, як не крути, але всі ці великі й геть дрібні подвиги можливі лише тоді, коли десь є місце плече й надійний тил. А надійні й міцні апріорі не можуть бути нещирими, коли шлють вітання.

А вчора в маршрутці якийсь чолов’яга дарував незнайомим жінкам червоні тюльпани. І хоча джентльмен цей був… помітно п’яненький, однак навряд чи – нещирий. Не дарма ж люди кажуть: що в п’яного на думці…

Це за кордоном феміністичні настрої не дозволяють дамам погодитися, аби їм піднесли валізу, а безневинні вітання сприймаються як… домагання. А дами, котрі їхали тією ж маршруткою (у кожної – пакет із харчами, як і годиться перед святом), брали квітку, дякували й сміючись згадували того пасажира аж до кінцевої зупинки.

Що саме подарують нам чоловіки «Волинської газети» цього разу – ще тримають у секреті (ми, звісно, здогадуємося), але фіалка, презентована на свято у 2011-му, квітла вже двічі!

Моє 8 Березня 2012-го «відкрив»… Борис Клімчук, надіславши мені й колегам-жінкам листівки з вітаннями, де й написав (умовно, звісно, бо текст надрукований): «Щиро і середчно вітаю…». Дрібниця, а приємно. Треба й собі Борису Петровичу якось листівку надіслати на свято!»

Юлія Грищук, студентка, 21 рік:


«Щирість чоловічих привітань на 8 березня викликає у мене сумнів. Думаю, що більшість з них не люблять цього свята. У цей день зробити подарунок для жінки (дівчини) носить певний примусовий характер.

Для осіб жіночої статі 8 березня – це теж свідоме очікування привітань, і чоловік проходить певне випробування, тобто мусить здивувати, зробити сюрприз подарунком.

Особисто для мене 8 березня є якимсь святом радянським, я його не святкую. Але на 8 березня подарунки іноді дарують. Зазвичай це прості банальні речі: статуетки, рамки для фото, квіти».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарний малюнок
Відповісти
Какая откровенная чушь.
Відповісти
Останні новини
Чи вірите ви в щирість чоловічих привітань на 8 березня? ПИТАННЯ ДНЯ
07 березень, 2012, 17:58