Волинянам радять заморожувати м'ясо до Великодня

Волинянам радять заморожувати м'ясо до Великодня
Під час Великого посту риба не дорожчатиме на волинських базарах, прогнозують продавці луцьких ринків - натомість м'ясо різко підскочить у ціні ще задовго до Великодніх свят.

Про це пише «Відомості UA».

На запитання про логічне здорожчання риби в піст, торговці відповідають, що сьогодні вартість цього харчу диктує не попит, а ціни виробника.

«Не може бути такого, щоб риба, закупівельна ціна якої щонайменше 30 гривень за кіло, коштувала в супермаркетах 22-24 гривні. Це обман споживача, бо йому підсовують або не свіжу, або перемерзлу, або дуже низької якості рибу. Ви її купите і вона просто розлізеться», - запевняють базарники.

Загалом риба та рибні субпродукти не подорожчали. Продавці мотивують це низькими закупівельними цінами. Тому немає сенсу «зашкалювати» ціну, щоб дорога риба лежала і псувалася на прилавках. Скажімо, найбільш ходовий оселедець коштує 20-24 грн/кг. Морожений хек пропонують по 33 грн (незначне підвищення ціни на 1,1,5 грн), мінтай – 25 грн, тюлька 18 гривень за кіло. За традиційний делікатес - м'ясо лосося треба викласти 65 грн – січнева ціна.

У м’ясному павільйоні Центрального ринку Луцька продавці навпаки переконують, що ціни на свинину та яловичину диктує саме попит. Бо цей продукт купують частіше за рибу. І позаяк незабаром накриватимемо великодні столи, вартість м'яса поволі поповзла догори.

«Ціна на м'ясо напередодні Великодня дуже зросте. Повірте мені. Тому, якщо маєте в холодильниках великі морозильні камери – запасайтеся м’ясом уже сьогодні й заморожуйте до свята. Так можна буде зекономити мінімум на третину», - радять базарні м’ясники.

Правду кажучи, свинина й нині не особливо дешева. За кіло просять 55 грн за філе, 40 грн за лопатку, 35-38 грн правлять за бочок. Сало продають по 25-28 грн/кг.

Яловичина також у ціні – вирізка обійдеться в 50-55 грн, шия, лопатка – 45 грн, ребра 32-35 грн за кілограм.

«Коли саме буде подорожчання – ніхто не знає. Але точно раніше, ніж ми звикли перед Великоднем. Нам ціну диктують м’ясокомбінати, кажуть продавці на ринку. – Ми мусимо під них підлаштовуватися».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ау - Карпюк! Это ваша парафия, чтобы люди с мясом и по доступной цене были и на одних "нарадах" это не решить! Вот показывайте свою профпригодность! :)
Відповісти
По нормальному напиши, мая твая не панімаєт
Відповісти
Дійсно, простіше сісти на потяг або автобус, поїхати до Грубешова чи Хелма та купити собі напередодні свят десять-пятнадцять кілограмів свіжого високоякісного свинячого чи яловичого мяса за ціною приблизно 25-30 гривень за кілограм та напекти шинок та ковбас до Великоднього столу.Отож навіть з витратами на дорогу,візу,стояння в черзі вигода для пересічного волиняки у такій поїздці очевидна.Інша справа, що наші дупутати можуть напередодні свят подбати про свої комерційні інтереси, і заборонити провозити з Польщі продукти як це вони ,наші " любі обранці" ,заборонили провозити з Білорусії. Отож дбають" наші дорогі кровосісі -чиновнички" про себе ой дбають, як у в Волинській області так і в Україні
Дивна наша країна Україна.Суцільна спекуляція -комерціалізація. І шо ж той наш губернатор-Борис Петрович розповідає на нарадах про покращення і стабільність?
Відповісти
Останні новини
Волинянам радять заморожувати м'ясо до Великодня
08 березень, 2012, 16:28