Луцьк святкує Різдво. ФОТО

Луцьк святкує Різдво. ФОТО
У Луцьку відбувається етно-фестиваль "Різдво у Луцьку".

Дійство розпочалося у неділю, 12 січня о 12:00 на Театральному майдані.

Відкривав його співочий колектив однієї зі шкіл міста. Опісля з вітальним словом виступив міський голова Микола Романюк.

Загалом, за словами начальниці міського управління культури Тетяни Гнатів, на сцену фестивалю піднімуть приблизно 30 колективів, головно з навчальних закладів обласного центру. Вони не лише співатимуть колядки, а й влаштують різдвяно-обрядові дійства та вертепи.

Окрім того, вже стало традицією для фестивалю запалення свічки висотою приблизно 1,7 метра. Її запалили від Вифлиємського вогню, який днями на Волинь привезли пластуни.

Опісля фестивалю свічу перенесуть в "Медову хату", а потім - в один з храмів Луцька.

Зауважимо, що під час фестивалю на майдані відбувався ярмарок, відвідувачів якого частували питними медами, традиційними різдвяними стравами. На торговищі можна було купити різноманітні прикраси.

ДИВИТИСЯ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ В 2012 РОЦІ

Також у програмі фестивалю були майстер-класи з гончарства та виготовлення іграшок, які відбувалися в "Різдвяній майстерні", що в міському Палаці культури. Нагадаємо, її відкрили 19 грудня.

Додамо, що під час "Різдва у Луцьку" Театральним майданом ходили кілька школярів, які збирали гроші для хворого десятикласника Дмитра Ціховича.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і барижнічає
Відповісти