Мер Луцька розповів про позичені містом гроші

Мер Луцька розповів про позичені містом гроші
Нові мільйонні кредити Луцька хочуть використати на придбання тролейбусів, каналізацію у Вересневому і Малоомелянівському масиві та енергозбереження.

Про це розповів луцький міський голова Микола Романюк в інтерв’ю газеті Слово Волині.

На думку мера Луцька, муніципальні позики місто варто брати лише на ефективні проекти.

«Наразі розглядаємо серйозну позику під державні гарантії на десять років і під десять відсотків річних. Хочемо взяти 30 нових тролейбусів, а це 57 мільйонів гривень із них половину компенсує держава. До речі, у Луцьку, на мою думку, майбутнє лише за електротранспортом, бо він екологічно чистий», – зазначив Микола Романюк.

Ще приблизно 9 мільйонів хочуть використати на два інші проекти – каналізацію на Вересневому (17 мільйонів на центральну каналізаційну трубу) і на Малоомелянівському масиві.

«Щоб не було біди, на обох масивах, за наш кошт, прокладемо центральну трубу, а от за підключення люди платитимуть самі. На це братимемо позику, 70% якої компенсує держава, а решта – з міського бюджету», – додав мер Луцька.

Окрім того, Микола Романюк розповів, що місто вже взяло 4 мільйони гривень кредиту у НЕФКО (міжнародна установа, яка фінансує широкий спектр екологічних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, – ред.).

«Це енергозберігаючі технології, які окупляться за три роки. У цей проект потрапили об’єкти, які давно пройшли енергоаудит, зокрема школа-гімназія №21 та кілька дитсадків», – пояснив Романюк.

Ще 10 мільйонів євро взяли в кредит у Європейського банку реконструкції та розвитку.

«Гроші плануємо скерувати на енергозбереження: замінимо пальники в котлах, а це 20-24% економії, замінимо тепломережу, адже у Луцьку вони зношені на 70%, окрім того займемося центральними тепловими пунктами і заміною всіх підвальних котелень», – пояснив луцький міський голова.

«А ще один грант на чотири мільйони дозволить у майже 200 житлових будинках зробити теплові пункти», – підсумував Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у посередників - будуть гроші !!!
Відповісти
Блін , а чого місто виділяє кошти на Малоомелянівський масив, коли люди там будувалися. землю їм не місто давало... А вересневе це геть забитий куток, чого цукровий завод здавв а місто прийняло цей масив , а тепер туди такі гроші вкладати... А чого не зробити покрівлі в будинках і т д
Відповісти
Останні новини
Мер Луцька розповів про позичені містом гроші
13 січень, 2014, 17:12