У Луцьку «легально» бігає понад сотня безпритульних тварин

У Луцьку «легально» бігає понад сотня безпритульних тварин
Понад сотню безпритульних тварин під опіку волонтерів-доглядачів після стерилізації відпустили у луцькому КП «Ласка».

Про це у коментарі ВолиньPost’у розповіла директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

За її словами, наразі у притулку знаходиться понад 400 тварин. Загалом же протягом 2013-ого року на підприємстві їх зареєстрували 819.

Прилаштувати у сім’ї за допомогою працівників КП «Ласка» та волонтерів, які працюють на Центральному ринку, вдалося 590 тварин.

Непогано, за словами Новарчук, йдуть справи зі стерилізацією: торік вдалося стерилізувати 982 тварини. Як зауважила директор КП, 124 з них випустили назад під опіку волонтерів згідно з «Програмою охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин».

Окрім того, у 2013-ому році загинули та були евтаназовані 63 тварини.

Як пояснила Дана Новарчук, до притулку постійно звертаються лучани, які просять допомоги у підприємства не лише у відлові безпритульних собак. «Кількість звернень не прямо пропорційна кількості безпритульних тварин», – додала посадовець.

Підприємство «Ласка» співпрацює і з правоохоронцями та рятувальниками.

«Звернення до притулку – це як до «швидкої» чи міліції, які працюють, щоб допомогти людям. Ми реагуємо на звернення, і чим більше ми реагуємо, тим більше до нас звертаються», – підсумувала Новарчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розстріляти
Відповісти
довбанувся.там в міськраді є ще пару депутатів аналогічих..в віці вже авсе х... маються.
Відповісти
Пси - небезпека
Відповісти
(торік вдалося стерилізувати 982 тварини)їх там що без наркозу стерилізують? Опа, клієнт встав і втік - не вдалося простерилізувати))))))))))))))))))
Відповісти
Все залежить від фінансів, чи ти в раю живеш, де гроші не ходять і все безкоштовно? Для "Ласка" : Молодці, що займаєтесь тваринами, так прикро, що вони страждають від нашої халатності і байдужості, і від дебілів-господарів, які викидають на вулиці або самих собак, або їхніх цуценят. Не буває чужих дітей - не буває чужих собак. Всі вони колись були чиїсь.
Відповісти
знову періодична "звітність" Новарчук?))) для того, щоб її ім"я було на устах і не забувалось?;) Але КП "Ласка" створювалось з конкретною метою: вирішити проблему безпритульних собак в місті. І що - коли вже вирішать? А ніколи: тому що під це КП "Ласка" дуже зручно гроші з місцевого бюджету щомісяця тягти. Плюс - фіктивна статистика: в тому так званому "притулку" немає 400 собак - а є максисум 150. Ще одне питання: що значить "ПРИЛАШТУВАЛИ В СІМ"Ї?! тобто - впросили добру бабцю чи дитині голову задурили на Старому ринку, щоб взяли собачку ? а які гарантії, що та сама собака не буде викинута потім і не народить цуценят, які опиняться на вулиці? Придбання тварини - це має бути свідомий крок і вибір, і не хвилинна емоція. ЗАМКНУТЕ КОЛО з безпритульних псів ЗА ГРОШІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ дуже вигідне таким, як новарчук!
Відповісти
А собаки після стерелізації що не кусаються, у них зуби випадають??? Чи вони їсти не хочуть, а може стають добрими і милими як цуценята???
Відповісти
брєдятина якась. як то - "легально" бігають пси?! а хто за них всіх нововведений податок платить - ті ж самі опікуни-бабульки з своїх пенсій?! і чому вони бігають без повідків і сруть на дитячих майданчиках і в дворах шкіл та садочків - а от господарів собак за таке штрафують)))))) то значить бездомним "легальним" псам все можна і вони ніким і ніяк не контролюються????????????????? і чому вони досі бігають на вулиці? Ми ж так хотіли "в Європу" - яле якраз в "Європі" собаки вулицями не вештаються,не гадять і людей не кусають.
Відповісти
і не тільки безпритульни,на власні очі бачила як білля обл.дитячої лікарні вигулюють без повідків,вечері страшно і вийти з лікарні.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «легально» бігає понад сотня безпритульних тварин
15 січень, 2014, 13:39