У Луцькраді не змогли подолати вето Романюка

У Луцькраді не змогли подолати вето Романюка
Депутати Луцької міської ради не подолали вето мера Миколи Романюка щодо дострокової відставки парламенту і Президента.

Про це стало відомо 7 грудня під час засідання сесії міськради.

Нагадаємо, під час першого пленарного засідання 16-ї сесії міськради 30 листопада депутати підтримали рішення щодо дострокового припинення повноважень Президента України Віктора Януковича та Верховної Ради України.

2 грудня міський голова Микола Романюк заветував це рішення. Таким чином, вказане розпорядження градоначальника автоматично внесло питання на повторний розгляд міськради.

Під час третього пленарного засідання 7 грудня депутати спробували подолати вето мера.

Питання викликало чимало суперечок. Представник фракції «Батьківщини» Андрій Осіпов з самого початку запропонував перенести розгляд питання про вето мера.

«Щоб не сваритися і не казати поганих речей одне одному в такий день – День місцевого самоврядування», – пояснив Осіпов.
Депутат від «Фронту змін» Павло Данильчук висловив думку про те, що мовчати не можна. «Була хороша пропозиція – перенести розгляд питання. А так, я сьогодні хочу привітати з похоронами місцевого самоврядування. Зараз ми це яскраво спостерігаємо», – заявив Данильчук.

Після десятихвилинної перерви Андрій Осіпов озвучив пропозицію депутата Богдана Шиби: вийняти картки для голосування і таким чином заблокувати систему для електронного голосування «Віче». Мовляв, тоді не буде кворуму і стане неможливо визначити долю звернення.

Деякі обранці громади так і вчинили. Так, серед зареєстрованих 28 депутатів картки залишили 24, тобто сесія стала нелегітимною. Проте присутніх було більше, надійшла навіть пропозиція голосувати підняттям рук.

Частина депутатів із фракцій «Батьківщина», «Свобода» та «Фронт змін» покинули сесійну залу.

Однак присутніх у залі виявилося достатньо, аби провести голосування. Так, за подолання вето висловилися лише 5 обранців громади із потрібних щонайменше 34-х. Отож, вето так і не подолали.

Нагадаємо, що текст звернення до Президента Януковича запропонував секретар міськради Григорій Пустовіт. У листі Президента просять піти з посади. Мовляв, в Україні складна економічна та соціальна ситуація, з якою команда глави держави не може впоратися.

Також у проекті рішення закликалося і до проведення дочасних парламентських виборів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді не змогли подолати вето Романюка
07 грудень, 2011, 13:39