Лучанин вкрав на Вінничині фуру з металобрухтом. ФОТО

Лучанин вкрав на Вінничині фуру з металобрухтом. ФОТО
Лучанин, який відпрацьовував далекобійником на Вінничині, вкрав фуру, завантажену металобрухтом.

Як з’ясувалося в міліції, затриманий розшукувався та колегами з Луцька за підробку документів, викрадення автотранспорту та шахрайство, ‒ повідомляє сайт Моя Вінниця.

У листопаді минулого року в Калинівський райвідділ міліції звернувся 28-річний підприємець, який займається вантажними перевезеннями, з повідомленням про те, що зник його водій, який здійснював рейс до Києва.

Востаннє чоловіки розмовляли по телефону вранці, і до обіду він мав повернутися. Роботодавець подумав, що, можливо, по дорозі зламалася машина і водій потребує допомоги, і поїхав йому назустріч.

Доїхавши до населеного пункту, звідки востаннє дзвонив водій, підприємець так і не знайшов ні водія, ні вантажівку. О 22:00 вечора він звернувся до міліції.

Як з’ясувалося, водій влаштувався на роботу за підробленими документами. Паспорт, який він надав підприємцю, належить зовсім іншій людині, яка давно його загубила. Отже, розшукувати водія правоохоронцям довелося за описом.

За два тижні вантажівку з причепом знайшли на авторазбірці в Рівному. За словами демонтажників автомобілів, вантажівку їм залишив чоловік під заставу. Він відрекомендувався далекобійником, сказав, що у нього проблеми, і йому терміново потрібно повернутися додому. Він взяв у борг кілька тисяч гривень, які повинен повернути через тиждень, коли повернеться за машиною , щоб продовжити рейс.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, вилучивши в салоні автомобіля відбитки пальців рук водія, правоохоронці встановили його особу. Ним виявився 27-річний лучанин. Чоловік раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі за скоєння крадіжок. Також з’ясувалося , що його розшукують луцькі правоохоронці за викрадення автотранспорту , підробку документів та шахрайство.

Днями оперативники затримали підозрюваного в одному з магазинів міста Калинівки. Чоловік повернувся на Вінниччину до своєї дівчини, яка, як він каже, чекає від нього дитину. Затриманий жалкує, що таким чином вирішив підзаробити грошей, щоб влаштувати подорож до Львова для коханої.

Попередньо встановлено, що у свій перший рейс до столиці чоловік поїхав разом з дівчиною. Завантажившись металом, який мав привезти в Калинівку, чоловік здав його в найближчий пункт прийому металобрухту і відправився в Рівне. Там він залишив на розбирання автомобіль і на виручені кошти з коханою вирушив на екскурсію до Львова.

За словами затриманого, за підробленими документами влаштовувався на роботу, оскільки свій паспорт давно загубив. Каже, що не мав наміру обдурити підприємця. Навпаки, хотів працювати, одружитися і жити з родиною в Калинівці, але спокусився на можливість легкого і швидкого заробітку.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). За такий злочин передбачено ув’язнення на строк до 3-х років. Зараз затриманий перебуває під вартою. Йому оголошено про підозру.

Вантажівка і причіп в технічно справному стані повернуті власникові.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанин вкрав на Вінничині фуру з металобрухтом. ФОТО
17 січень, 2014, 09:41