Клімчук написав заяву. Що далі?

Клімчук написав заяву. Що далі?
І де-факто, і де-юре Борис Клімчук лишається головою Волинської облдержадміністрації попри написану ним заяву, аж поки рішення щодо його заяви прийме президент України Віктор Янукович.

Це пояснив депутат облради Олександр Пирожик у коментарі ВолиньPost.

«До тих пір, поки не буде прийняте рішення президентом про відставку, Клімчук лишається головою ОДА», - пояснив Пирожик.

Він наголосив: написана Клімчуком заява не означає, що тепер виконувачем обов’язків стане його перший заступник Олександр Башкаленко.

Рішення і про нового губернатора, і про виконувача його обов’язків згідно із законом, приймає президент.

Пирожик також повідомив, що опозиція має намір невідкладно зібратися на сесію обласної ради, аби прийняти рішення щодо заяви, написаної головою облради Володимиром Войтовичем і його заступником Юрієм Лобачем.

«Якраз вирішуємо питання щодо скликання сесії. Підписи збирати не треба, адже остання позачергова сесія не була закрита», - пояснив Пирожик.

Він додав, що, можливо, депутатів на сесію зберуть уже у суботу, 25 січня.

Окрім того, стало відомо, що у суботу, 25 січня може відбутися прес-конференція Бориса Клімчука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гусь все рівно не буде головою ОДА.
Відповісти
Чим поганий вам був Клімчук??? За час його перебування на посаді голови ОДА місто Луцьк процвітало і ставало краще і культурніше. Тим більше від нього нічого не залежить. Він не може змінити ситуацію, яка робиться в Києві. Чим вам погано було??? Не розумію народ. Клімчук нормальний дядько, і він не заслоговує на це.
Відповісти
Б.П. правильно зробив.Народна мудрсть гласить" Силой мил не будешь"
Відповісти
Краще б Башкленка прогладли
Відповісти
Ці заяви - фікція. Це змагання, в кого піська довша. "Тиск" може пройти і все стане на свої місця. Але, якщо... То Романюк - найкраща кандидатура на голову ОДА. Сьогодні на Волині йому рівних немає: поміркований, розумний, досвід роботи, культурний і наполегливий. Це той "пакет" якостей, який виробляється роками. А Клімчук нехай відречеться від партії бандитів - злодіїв державного масштабу,і від "мого президента", розкається і буде головою ради. Досвіду йому не займати. І Романюком він крутити не буде, як лисячим хвостом - той не піддастя.
Відповісти
і так зрозуміло, що Клім не піде, доки Яник не відпустить!
Відповісти
Далі опа. Волиняни ви можете хоча б іноді дивитися статистичні дані? Якщо взяти на душу населення то Волинь після донецької є найбільш дотаційною областю України. І це насамперед була заслуга Клімчука
Відповісти
боря, гудбай!
Відповісти
гріш ціна тому папірцю. однак заява про його відставку - +1 до психологічного тиску на владу як таку.
хтось має фото Клімчука на колінах перед людьми? бо ж адалєвают смутниє самнєнья як цей хряк спромігся встати після такого фізкультпрівєта.

і ще питання до людей: чому будучи захищеними з усіх сторін своїми - Львів, Тернопіль, Рівне - не наважилися взяти справу у свої руки?
Відповісти
Папірець не головне, головне соціальне значення в тому, що ВОДА знаходиться під контролем опозиційних сил, і це справді бонус для опозиційного Києва. На Волині усе дуже тісно завязано, усі клубки усіх рівнів, і за 2 дні зробити переформатування в наших умовах не видається можливим зробити.
Відповісти
Заява це добре. Але цього мало. Клімчук продовжує виконувати свою роботу, накази режиму... Подав у відставку - до побачення. Створити Волинську народну раду, яка підконтрольна лише Народній Раді в Києві і заявити на всю Україну про це, як зробив, наприклад, Франківськ. А так - сенсу. Поки на Волині залишається все без змін
Відповісти
От і добре, альтернативи на сьогодні нема, як гідних кандидатів, Клімчук Б.П. зробив для області більше ніж всі разом взяті попередні голов. Жоден з них не мав ні такої мужності, ні терпіння ні розуміння ситуації в області, тому якби там не було, а Клімчуку слід віддати належне. А те як його змусили підписати цю заяву, це жах, це не перемога, це-ГАНЬБА, він такого свинства не заслужив...Свита робить короля...зрозумійте нарешті, хто б не прийшов до влади, регіони, комуністи,свободівці чи інші, їхнє оточення робить владу такою, якою вона є, згідна, чистку рядів чиновників-хапуг та корупціонерів, які за "добрий день" купюру просять, слід проводити регулярно. Не забувайте, що Клімчук довгий час жив за кордоном, він мислить перспективно і по європейськи, хіба не такі політики нам потрібні???Саме такі політики ще здатні навести лад і почистити ряди нечесних чиновників. Люди! будьте свідомі того, що ви робите...не міряйте всіх під одне мірило. Ми справді ВАРТІ БІЛЬШОГО!
Відповісти
Я не фанат БП. При усьому негативі до голови ода, він не найгірший, він все одно свій. Якби на його місті був не місцевий, було би гірше. БП старий мудрий лис, він молодець!
Відповісти
Я розумію так - якщо Клімчук скаже: Я не хочу бути Головою Адміністрації, зрозуміло що його звільнять. Але - пан Клімчук - ПРОСИМО - НА ПЕНСІЮ. ПОСТУПІТЬ ЯК ЄВРОПЕЙСЬКИЙ Д И П Л О М А Т - про що ви нам дуже часто нагадуєтеє.
Відповісти
Люди зрозумійте до влади хоче прийти той самий Гузь чи Бондар. Бондар тому, що закунчуюються заощадження і треба припасти до корита, а Гузь молодий і нерозумний пропустить до корита Бондара от і все. Кожна їхня дія це - .......
Відповісти
Пащенко і його дружина заблокувало мої коментарі
Відповісти
Згідний, що Климчук один з кращих, якщо не найкращий!!!! Вміє домовитись і з регіонами і в Києві і гроші знайти і інвестора толкового. Назвіть, хто може працювати на подібному рівні??? Треба думати головою!!! легше всього прокричати ганьба, а хто завтора ефективно та якісно буде працювати????
Відповісти
Гузь чудак (через букву М, продажная шкура. ПРотив Бори пишут его продажные сторонники. Боря хорошим был. А гузь , ты не выходи на майда, ты нахрен никомку не нужен
Відповісти
А кто Пишет про романюка, что он будет хорошей кандидатурой, идите в хопу. Он продаст всех, нагребет бабла, построит ещё с десяток колобков, ситипарков, буратин. И будете тогда бедовать.
Відповісти
Ну хто ж - Бондар, який був вже при владі і нічого ніколи не рішив, а йому, доречі, було встидно дивитись в очі Клімчуку.
Відповісти
Борисе Петровичу я молю Бога і прошу Бога щоб дав Бог Вам сили терпіння притерпіти цю Голгофу.Я знаю Ви мудра і порядна людина.І я хочу щоб ви памятали що Ви не один а навпаки знайте і памятайте що Волиняни за Вас бо Ви є Достойна людина.СПАСИ ВАС ГОСПОДИ...
Відповісти
Проблема в недалекоглядності наших посадовців. Підтримав би Клімчук революцію - ні у кого б не було причин вимагати його відставки, а так він залишився прибічником ПР, що власне і послужило приводом до вищезгаданих подій..
Відповісти