Майдан не вплинув на видачу віз у Луцьку, - консул

Майдан не вплинув на видачу віз у Луцьку,  -  консул
Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи розповіла, що у минулому році установа видала 140 тисяч віз.

Таке зростання в порівнянні з минулими роками пов’язане з тим, що у 2013 році до Луцького консульства приєднали округ Тернопільської області, - про це пише Четверта Влада.

«Щороку Генеральне консульство приймає тисячі візових рішень. У 2013 році, після приєднання до Луцького консульського округу Тернопільської області, кількість прийнятих візових заяв значно зросла. У 2012 році було видано 96 745 віз, в тому числі 56 916 віз, у 2013 році було прийнято на 42 410 рішень більше, тобто 139 155, в тому числі 95 069 шенгенських віз», - розповіла консул.

Зокрема Бживчи зазначає, що волиняни найчастіше відкривають шенгенську візу з метою здійснення покупок.

«Наступна категорія за кількістю виданих віз – це візи для здійснення економічної діяльності – 23 відсотки, потім візи, видані особам, що займаються культурною діяльністю – 8 відсотків. Серед національних віз найбільший відсоток становлять робочі візи – 77 відсотків», - розповіла вона.

Також генеральний консул Республіки Польща у Луцьку зауважила, що революційні події на міграційні процеси волинян не вплинули.

«Ми не відмітили росту візових заяв останнім часом. Не маємо і таких випадків, щоб люди подавали заяви, мотивуючи це політичними обставинами чи дискримінацією з боку влади», - сказала Бживчи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.