У Луцьку виготовлятимуть автобуси на базі Hyundai

У Луцьку виготовлятимуть автобуси на базі Hyundai
Корпорація «Богдан» має намір до кінця 2011 року розпочати серійне виробництво автобусів малого класу серії А20 на агрегатній базі Hyundai на потужностях ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» у Луцьку.
Про це розповів прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля.
За його словами, початок серійного виробництва став можливим після завершення компанією Hyundai Motor Company (Південна Корея) технічного аудиту виробництва з проведенням спеціальних тестів продукції, що випускається, обстеженням виробничих потужностей, техпроцесів і документації.
При цьому Красуля зазначив, що корейська сторона засвідчила, що корпорація «Богдан» володіє виробничими потужностями, які здатні випускати комерційну техніку Hyundai, що відповідає стандартам якості корейської компанії, а результат аудиту дозволяє поглибити співпрацю компаній і у сфері комерційної техніки.
За словами прес-секретаря, в 2012 році корпорація планує виготовити близько 1 тисячі таких автобусів у модифікаціях «Місто», «Передмістя» і «Шкільний» з урахуванням поставок як на внутрішній ринок, так і на експорт.
«Із завершенням аудиту ми дістали можливість поставляти продукцію і на зовнішні ринки, і на даний час проходить сертифікація цих автобусів у Росії», – сказав він.
За словами Красулі, на сьогодні розглядається можливість на агрегатній базі Hyundai, окрім автобусів малого класу, що випускаються з двигунами Євро 3 і Євро 4, запустити в серію міські машини середнього і великого класу.
Обслуговуванням і продажем техніки займатиметься компанія «Хюндай мотор Україна» – офіційний представник автомобілів ТМ Hyundai в Україні, дистриб`ютор Hyundai Motor Company. На сьогодні в її дилерській мережі реалізується 8 моделей вантажних автомобілів у різних модифікаціях.
Довідка
Корпорація «Богдан» – один із найбільших гравців українського ринку автотранспорту. Створена у лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.
Зараз компанія має два сучасні заводи – з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужністю 120-150 тисяч автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом) і автобусів і тролейбусів у Луцьку потужністю 6 тисяч штук.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: УНІАН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинь» забила вісім голів
15 листопад, 2011, 10:24
У Луцьку виготовлятимуть автобуси на базі Hyundai
14 листопад, 2011, 16:37