Дві волинські шахти можуть закрити

Дві волинські шахти можуть закрити
Через незбалансовану енергетичну політику вугільні підприємства Волині залишились без ринку збуту, у зв’язку з чим шахти №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» постали перед загрозою закриття.

Про це 1 березня повідомив у депутатському запиті народний депутат України Віктор Олійник (фракція «БЮТ – «Батьківщина»).

У запиті, скерованому Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, обранець розповів, що основні споживачі рядового волинського вугілля – Бурштинська та Добротвірська ТЕЦ – відмовились приймати його з волинських шахт.

«На складах накопичилось понад 50 тисяч тонн невідвантаженого вугілля. Як результат – борги із заробітної плати шахтарям сягнули понад 6,5 мільйонів гривень», – зазначив Олійник.

За його словами, зростанню соціальної напруги в регіоні сприяла Постанова КМУ від 11 січня 2012 року №71 «Про затвердження переліку об‘єктів паливно-енергетичного комплексу права державної власності, які можуть надаватися в концесію», згідно з якою передбачено закриття як неперспективних шахт №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля».

«Виконання даного рішення призведе до звільнення тисяч шахтарів, залишить без засобів існування їх сім‘ї», – констатував депутат.

Складну ситуацію, що виникла на волинських шахтах, на думку Віктора Олійника, можна вирішити, якщо уряд посприяє збуту волинського вугілля, допоможе погасити заборгованість із заробітної плати шахтарям, вилучить із переліку об’єктів паливно-енергетичного комплексу, що підлягають приватизації, вугільні підприємства №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська», а на їх модернізацію виділить 47,4 мільйона гривень.

Це, з його слів, дасть можливість зберегти робочі місця нововолинським шахтарям, зменшить соціальну напругу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дві волинські шахти можуть закрити
16 березень, 2012, 15:23