З Ковеля вигнали ярмарок харківських товаровиробників

З Ковеля вигнали ярмарок харківських товаровиробників
У Ковелі стався конфлікт між місцевими підприємцями та харківськими товаровиробниками, які розгорнули в центрі місті виставку-продаж: у результаті «Харківський ярмарок» згорнув свою роботу і покинув місто.

Про це інформують у Ковельській міськраді.

Як розповів міський голова Олег Кіндер під час позачергової сесії, скликаної з цього приводу, місцеві підприємці поставили вимогу закрити ярмарок. Мотивували вони це тим, що харківські товаровиробники складають їм конкуренцію, торгують не власною продукцією і за високими цінами.

Як результат – у міськраді створили комісію з вивчення доцільності роботи ярмарку підприємців-виробників Харкова, до складу якої увійшло 11 осіб. Серед них – працівники структурних підрозділів міськвиконкому, підприємці, представники профспілок та ЗМІ.

Комісія вирішила з 15 березня припинити роботу ярмарку.
За словами Олега Кіндера, зустріч з підприємцями напередодні відбулася в досить напруженій атмосфері. Зокрема поведінка депутата В’ячеслава Шави та учасників акції, за словами Кіндера, була неетичною, тому міський голова запропонував розглянути дії депутата на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку.

Депутат міської ради Святослав Степанюк під час сесії повідомив про те, харківських підприємців було залякано, звучали на їх адресу навіть погрози, тому вони вирішили не продовжувати торгівлю в Ковелі.

Присутні на сесії ковельчани-покупці висловили своє невдоволення рішенням комісії про закриття ярмарку, адже товари на ньому, кажуть вони, хорошої якості, вітчизняних виробників і за доступними цінами – значно нижчими, ніж на місцевих ринках.

Пересічні городяни підтримують рішення влади щодо проведення ярмарку в місті. Вони навіть зібрали підписи з проханням до міської влади захистити їх права як покупців.

Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Лілія Барна повідомила, що торгівлю харківські підприємці здійснюють легально, для цього, мовляв, є усі відповідні документи. І місце розташування ярмарку, на яке теж нарікають місцеві підприємці, за її словами, вибране вдало, оскільки до центру міста зручно добратися усім мешканцям, в тому числі пенсіонерам та інвалідам.

Зі слів Лілії Барни, підприємці з Харкова провели вже багато таких виставок-продажів у Львові, Вінниці, Рівному та інших містах України, де їм теж були надані центральні площі міст.

У результаті депутати не підтримали проект рішення депутата Шави, який мав на меті заборонити у місті ярмарки-продажі, проголосувавши «проти» – 21 голос, «за» – 1 і «утрималось» – 4.

Натомість депутати затвердили розпорядження міського голови щодо встановлення особистого строкового сервітуту на розміщення пересувних малих архітектурних форм для організації виставки-продажу харківськими підприємцями.
Обранці ковельської громади прийняли рішення дозволити проводити і надалі ярмарки-продажу промислових товарів вітчизняних виробників.

Однак, незважаючи на прийняте рішення, після конфлікту з місцевими підприємцями «Харківський ярмарок» згорнув свою роботу у Ковелі і поїхав до Рівного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їх змусили поїхати ковельські "базарніки" на чолі з Шавою Товкачем і Разумніковою,які поставили ультиматум або геть з міста або ми вас спалимо,від гріха подалі.Хвала ШАВІ ТОВКАЧУ Разумніковій за те що позбавили людей можливості придбати товари по доступних цінах.ХВАЛА!!!
Відповісти
От "культура"! Дикуни а не "підприємці" з Ковеля!
Відповісти
Мені стидно за таких шав, товкачів,розумікових(з малої букви написано свідомо)
Відповісти
Останні новини
З Ковеля вигнали ярмарок харківських товаровиробників
16 березень, 2012, 16:16