Луцький Євромайдан пропагує культ насильства, - прокуратура

Луцький Євромайдан пропагує культ насильства, - прокуратура
На території Волинської області діє група радикально налаштованих громадян, яка «пропагує культ насильства, розпалює ворожнечу на ґрунті політичних переконань та закликає громадян до непокори працівникам міліції».

Про це розповів начальник відділу прокуратури Волинської області Вадим Приймачок під час брифінгу 11 лютого.

Приводом для таких звинувачень стала акція «Бізнес на крові». Активісти Євромайдану відвідали підприємства, які належать членам Партії регіонів. Перед дверима вибраних підприємств вони виливали відро червоної рідини, яка мала символізувати кров вбитих та замучених владою українців.

Вадим Приймачок повідомив, що до обласної прокуратури надійшло дві заяви від громадян. Автори заяв скаржилися на активістів, які, начебто, зірвали нормальну роботу підприємств та спаскудили червоною рідиною фасади будівель.

За цими заявами прокуратура розпочала кримінальне провадження проти координатора акції «Бізнес на крові» Майї Москвич. Дівчину звинувачують у хуліганстві - грубому порушенні громадського порядку, вчиненому групою осіб, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом.

Згідно з Кримінальним кодексом України, за цією статтею Майї Москвич може світити обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

«Під час цієї акції явно пропагувався культ насильства – розливалася рідина червоного кольору. Крім того, заклади вимушено припиняли свою роботу, задля прибирання, адже плями червоної рідини викликають у громадян негативні асоціації з вбивством чи пограбуванням», - доводить прокурор.

Пояснюючи суть звинувачення, Вадим Приймачок постійно наголошував, що протестувальники «пропагували культ насильства». А головним інструментом такої пропаганди, за версією прокуратури, була червона рідина розлита перед фасадами підприємств.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вихлдить, якщо тепер хтось десь побачить червону пляму на землі чи приміщенні треба негайно повідомляти прокуратуру - бо це вчинено злочин.
Відповісти
із повішенням муляжу на мості - це що?
Відповісти
Якщо хтось спаскудить чи пошкодить моє (наше) майно, то повинен його відновити і, як мінімум, вибачитись. Нема вибачень-нема і прощення. Це Європа. Відповідальність лежить на організаторах. Я за покарання анархізму.
Відповісти
Веселі, брате, часи настали...
Влада боїться правди. За її поширення маленьку світловолосу дівчину звинувачують у хуліганстві.
Відповісти
Група громадян, яка пропагує культ насильства, працює в прокуратурі області та інших правопохоронних структурах
Відповісти
От цікаво а рейдерські захоплення чи примушування до тісної співпраці виключно з партією регіонів чи наближеними до родини очільників цієї партії це що ? Ні це не сфера компетенції прокуратури бо там можуть зробити "боль-боль". Прокурори ви не гірше нас знаєте звідки ноги ростуть у цьому протистоянні. І памятайте правильне розуміння "офіцерської честі - власної гідності" і "усної вказівки керівництва" це інколи дуже різні поняття що народжують "тиранію з рабством" чи "героїв свого часу у демократії"!
Відповісти
Маленька світловолоса дівчинка - тримайся!
Відповісти
Останні новини
Луцький Євромайдан пропагує культ насильства, - прокуратура
11 лютий, 2014, 21:40