У центральному парку Луцька наведуть марафет

У центральному парку Луцька наведуть марафет
Цьогоріч навесні у центральному парку Луцька висадять більше 400 молодих дерев, а восени цю роботу планують продовжити.

Про це міські владці говорили 16 березня під час наради у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

За словами міського голови Луцька Миколи Романюка, нині працівники комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» працюватимуть над розчисткою парку від зайвої деревини та гілля, яке ще не встигли прибрати після зрізування.

«Чогось феноменального тут ми зараз не можемо показати, але у цьому році парк зміниться. Розчистимо його трохи, висадимо нові кущі та дерева, щоб не казали, що ми тільки зрізуємо», – запевнив мер.

А керівник КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш розповів, що вже навесні у головному парку Луцька висадять 440 дерев, а це більше, ніж зрізали. За його словами, зрізали 300 старих дерев.

А начальник відділу екології Луцької міськради Борис Сорока розповів, що вже визначились із тим, які дерева та кущі треба посадити навесні у парку. Це дуби, берези, липи, верби, бузок, айва тощо.

Також посадовці мерії вирішили, що до осені треба розробити проект реконструкції парку, аби послідовно наводити там лад. Якщо восени там будуть продовжувати висаджувати дерева, то це будуть, крім листяних, ще й хвойні.

Усі, хто останнім часом бував у парку, могли помітити – замість пеньків зрізаних дерев тепер там – казкові фігури. Працівник КП «Парки та сквери міста Луцька» Олексій Литвин, який їх вирізає, каже, що нині є вже більше десятка таких фігурок, але він планує і далі так прикрасити парк.

«Дерево зрізати легше, ніж викорчувати пеньок. Тому ви вирішили таким чином облагородити територію. Це буде цікаво дітям», – вважає він.

Щодо луцької «ротонди», то тут міський голова волів би бачити дитячий ігровий майданчик або кафе. Однак для цього потрібно знайти підприємців, які цим займуться. Не буде цьогоріч і нових атракціонів, мер каже, що тільки шукає інвесторів. Не проти він, щоб у парку було відведено «місце для шашликів», але воно має бути десь на окраїні парку.

Мер також розповів, що власник «Бригантини» Дмитро Москвич вже відремонтував нарешті своє кафе на воді, але йому поставили вимогу якнайшвидше прибрати і сміття навколо.

«Ми намагаємось зробити парк таким, щоб тут було приємно гуляти. І ми це зробимо. Будемо продовжувати роботу з освітлення, розчистки хащів, висаджуватимемо дерева. Головне, щоб наші люди цінували це, не смітили і не руйнували», – підсумував Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець Романюк.
Відповісти
добре що провели нараду по місцю.. дайте можливість підприємцям у парку цивілізовано торгувати!
Відповісти
Останні новини
У центральному парку Луцька наведуть марафет
16 березень, 2012, 17:55