У маршрутках Львова заборонили російську попсу

У маршрутках Львова заборонили російську попсу
Львові заборонили російську попсу у транспорті, ящо передбачено затвердженою Львівською обласною радою Програмою розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012 – 2014 роки.

Одним з пунктів цього проекту рішення є заборона включати російськомовну музику у громадському транспорті. За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів. - пише ТСН.

На думку львівських депутатів, реалізація програми забезпечить поширення функцій та сфер вживання державної мови, поширення української культури в усіх її проявах, формування цілісного національного інформаційно-культурного простору.

Як йдеться у повідомленні, заходи програми передбачають передусім підтримку й розвиток існуючих громадських ініціатив, наукових, журналістських та пісенно-музичних починань, які спрямовані на відродження і популяризацію народної української культури, пісенної, театральної, танцювальної та іншої традиційної спадщини, її поєднання з кращими сучасними зразками й методами поширення.

Ключовою ознакою Програми є те, що значна частина заходів закладає передумови для їх відтворення зусиллями представників освітніх, просвітянських, мистецьких колективів, державних, комунальних та громадських установ і організацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не є прихильником російської музики, але таке рішення здається трохи параноїдальним. Чому тільки російську, а не польську чи французьку?
Відповісти
А тому шо ми не любим свого, соромно коли приїжджаєш у дитячий садочок висупати з виставою, а вихователі почувши українське слово з жахо говорять, що дітки нічого не зрозуміють, бо знають лише російську!Ми не послухались Шевченка:ми і чужого толком не навчились, але від свого гарно відцурались((((((((((сумно....
Відповісти
МОЛОДЦІ!!! Бо вже нудить від того російського музичного нЕсмаку. Луцькі депутати, агов! Може, і ви б таке прийняли? Я подякую від щирого серця.
Відповісти
Якби ж це була єдина проблема у Львові...
Що далі? Спробують заборонити думати російською?
Краще б нормальний транспорт дали і з маршрутами розібрались.
Відповісти
Останні новини
21 березня – у Луцьку КВН
16 березень, 2012, 18:14
У маршрутках Львова заборонили російську попсу
16 березень, 2012, 17:58