Водіїв хочуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел

Водіїв хочуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел
Верховна Рада пропонує підвищити безпеку дітей в автомобілях шляхом введення штрафу за перевезення маленьких пасажирів не в спеціальних кріслах.

Про це повідомляє ТСН.

На сьогодні перевезення дітей зростом менше 145 сантиметрів або віком менше 12 років у машинах без спеціальних дитячих крісел або на задньому сидінні мотоцикла та мопеда забороняють Правила дорожнього руху. Проте штрафу за недотримання цього правила досі немає.

Тому багато водіїв, нехтуючи безпекою маленьких пасажирів, перевозять їх без спеціальних крісел, саджаючи на штатні сидіння або на руки дорослим.

Оскільки, як показує практика, заборона, не підкріплена відповідальністю – малоефективна, народні обранці в поданому до Верховної Ради законопроекті №5220-д, пропонують встановити штраф за перевезення дітей без спеціальних крісел в розмірі 340-425 гривень.

Згідно зі статистикою столичної ДАІ, найбільше дітей дошкільного віку страждає в ДТП саме в якості пасажирів транспортних засобів – 58,7% від загальної кількості подібних подій.

Причому в більшості таких випадків за кермом автомобілів перебували батьки. Більше того, в ДАІ стверджують, що травми дітей в багатьох випадках можна було уникнути, якби батьки перевозили своїх чад у спеціальних автокріслах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дитина віком 11 років в автокріслі - це нонсенс. Розумію коли йде мова про дітей віком до 5 років. максимум 7 років. А так, чергова підстава для ДАЇшників здерти мзду.
Відповісти
Останні новини
Водіїв хочуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел
19 березень, 2012, 10:25