«Лемарк» пообіцяв не «вилазити людям на голови». Мерія підтвердила

«Лемарк» пообіцяв не «вилазити людям на голови». Мерія підтвердила
Власники будівництва на проспекті Соборності у Луцьку готові змінити проект майбутньої будівлі, як цього вимагають обурені мешканці навколишніх будинків.

У понеділок, 19 березня, біля місця, де розпочалось будівництво, зібрались представники забудовника, міської влади та місцеві жителі з будинків №22 і №24, аби знайти спільну мову у конфлікті, який розгорівся більше місяця тому. Власника будівництва на зустрічі представляв юрист.

Заступник головного архітектора Луцька Ярослав Матвіїв повідомив людям, що власник будівництва зрозумів, що мусить піти на компроміс, тому внесе корективи у проект будівлі й не будуватиме другого поверху.

Також Матвіїв розповів, що власника будівництва уже оштрафували на 40 тисяч гривень за те, що він розпочав роботи без дозволу на використання прилеглої до дороги території.

Цю земельну ділянку забудовник попросив в оренду вже після того, як розпочались будівельні роботи.

«Ми вимагатимемо, щоб була зроблена повторна експертиза. А самі корективи з пониження поверхів буде внесено вже в процесі будівництва», – запевнила лучан заступниця міського голови Лариса Соколовська.

Представник забудовника, юрист Людмила Олейнікова підтвердила слова Матвіїва: власники будівництва дійсно вирішили відмовитись від другого поверху.

«Те, що мешканці цих будинків називають будівництво незаконним, – неправда. Ми маємо усі необхідні документи. Але зараз наше завдання – не доводити, що все зроблено законно. Ми прийняли рішення відмовитись від будівництва другого поверху. Ми готові до переговорів. Наші телефони відомі», – зауважила вона.

Втім стурбовані сумнівним будівництвом люди не хочуть вірити на слово, тому вимагали, або оновлений проект будівництва торгового комплексу обговорили на громадських слуханнях.

Розійшлись, домовившись, що ініціативна група жителів будинку прийде у мерію, аби остаточно узгодити всі свої вимоги.

Нагадаємо, на проспекті Соборності неподалік РАЦСу розпочалось будівництво, яке має офіційну назву «Реконструкція магазину-салону «Автокласик». Замовник – приватне підприємство «Лемарк».

Однак місцеві мешканці стурбовані, бо перед початком будівельних робіт з ними ніхто не радився й не знайомив з проектом запланованої будівлі, частина якої мала бути двоповерховою.

Забудовник же переконував, що мови про якісь порушення й бути не може, оскільки є усі документи, проект пройшов низку експертиз, а 18 січня цього року мерія дала дозвіл на початок будівельних робіт.

В ситуацію втрутився і луцький мер Микола Романюк, заявивши, що підтримує позицію мешканців будинків №22 і №24 на проспекті Соборності. Більше того, він направив звернення в прокуратуру міста Луцька та інспекцію архітектурно-будівельного контролю з вимогою провести перевірку законності проектування та надання дозволу на ведення будівельних робіт біля цих будинків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Лемарк» пообіцяв не «вилазити людям на голови». Мерія підтвердила
19 березень, 2012, 10:52