Мер Луцька попросив прокуратуру розібратися з будівництвом на Соборності

Мер Луцька попросив прокуратуру розібратися з будівництвом на Соборності
Луцький міський голова заявив, що підтримує позицію мешканців будинків №№22 і 24 на проспекті Соборності у Луцьку, які обурені будівництвом торгового комплексу під їх вікнами, - запевняють у Луцькій міській раді.

Зокрема він направив звернення в прокуратуру міста Луцька та інспекцію архітектурно-будівельного контролю з метою проведення перевірки законності проектування та надання дозволу на ведення будівельних робіт біля цих будинків, - повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Нагадаємо, нещодавно на проспекті Соборності неподалік РАЦСу розпочалось будівництво, яке має офіційну назву «Реконструкція магазину-салону «Автокласик». Замовник – приватне підприємство «Лемарк».

Мешканці прилеглих до будівництва будинків стурбовані тим, що з ними ніхто не узгоджував проект майбутнього торгового комплексу. Вони переконують, що зведення будівлі перед їхніми вікнами створить низку незручностей.

І хоч забудовник переконує, що жодних незручностей мешканці не відчують, а саме будівництво цілком законне, мешканці все ж вимагають призупинити будівельні роботи.

У міській раді запевняють - усі рішення щодо надання дозволу на реконструкцію та виділення земельної ділянки під згадане будівництво приймала попередня влада міста.

Так, ПП «Лемарк» отримало дозвіл на проведення реконструкції магазину-салону «Автокласик» на пр-ті Соборності, 22 під торговий комплекс ще у 2007 році. Це було зроблено відповідно до рішення виконавчого комітету від 1 листопада 2007 року, яке підписав тодішній міський голова Богдан Шиба.

Це питання також вносилось на розгляд архітектурно-містобудівної ради 18 травня 2007 року. Члени ради тоді прийняли рішення рекомендувати управлінню архітектури погодити цю проектну пропозицію.

Документація на реконструкцію була погоджена головним архітектором міста Георгієм Шевчуком 26 листопада 2009 року.

Інспекція архітектурно-будівельного контролю, в свою чергу, надала відповідний дозвіл для проведення будівельних робіт.

«Виходячи з ситуації, яка склалася, та підтримуючи позицію мешканців будинків 22 та 24, що на пр-ті Соборності, 22.02.2012 року міський голова Микола Романюк направив звернення в прокуратуру міста Луцька та інспекцію архітектурно-будівельного контролю з метою проведення перевірки законності проектування та надання дозволу на ведення будівельних робіт», - повідомили у міськраді.

Також у міськраді запевнили, що «міський голова Микола Романюк та його родина жодного особистого стосунку до цього будівництва не мають».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і має діяти Луцький міський голова.
Бути на сторожі інтересів громади
Так тримати пане Романюк
Відповісти
Буратіно трохи заплямувало репутацію Романюка.
Відповісти
Цікаво, чому мер не просить прокуратуру розібратися з будівництвом Буратіно??? Там ситуація набагато прискорбніша!!!
Відповісти
Останні новини
Мер Луцька попросив прокуратуру розібратися з будівництвом на Соборності
24 лютий, 2012, 08:43