«Все в порядку», - власник будівництва на Соборності

«Все в порядку», - власник будівництва на Соборності
Зведення торгового комплексу на проспекті Соборності в Луцьку не завдасть нікому шкоди, переконують у фірмі «Лемарк», яка є замовником будівництва.

Як розповів ВолиньPost 20 лютого бізнесмен Анатолій Чалий, один із двох співвласників майбутнього об’єкту, мови про якісь порушення й бути не може. Мовляв забудовник має усі документи, проект пройшов низку експертиз, а 18 січня цього року мерія дала дозвіл на початок будівельних робіт.

Нагадаємо, нещодавно на проспекті Соборності неподалік луцького РАЦСу розпочалось будівництво торгового комплексу, яке має офіційну назву «Реконструкція магазину-салону «Автокласик».

Втім у міському управлінні містобудування та архітектури сумніваються у сумлінності замовника будівництва.

Та й місцевим мешканцям не подобається близьке сусідство майбутнього торгового комплексу із їхніми будинками.

Анатолій Чалий розповів, що 18 січня цього року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області дала дозвіл на початок будівельних робіт. Більше того генеральний план забудови у міській раді Луцька погодили ще кілька років тому.

За словами Чалого, на першому поверсі буде продовольчий супермаркет (скоріш за все «Салют»), на другому поверсі – магазин побутової техніки. Крім того, і на першому, і на другому поверхах будуть торгові площі для різних магазинчиків.

«Це не буде дискотека, ресторан чи бар. І цілодобовим торговий комплекс не буде. Працюватиме з 8-ї ранку до 23-ї години вечора», – розповів бізнесмен.

Також Анатолій Чалий запевнив, що під час будівництва будуть враховані норми інсоляції (притік сонячної радіації на одиницю площі горизонтальної поверхні). За його словами, відстань між торговим комплексом та житловими будинками сягатиме приблизно 12 метрів.

«Я знав, що інсоляція буде болючим питанням. Але над розробкою інсоляційних розрахунків працювали фахівці з «НДІпроектреконструкція». Ця ж структура розробляла проект. Все професійно», – зауважив один із власників майбутнього об’єкту.

Анатолій Чалий розповів і про те, що у торговому комплексі не буде кількох потужних котлів, чим непокояться мешканці прилеглих будинків.

«Буде дві паливних, у кожній з яких стоятиме по два побутові парапетні котли потужністю у 96 кіловат кожен. Одна паливна буде на першому поверсі, інша – на другому. Це все погодили пожежники, хоча й мали низку зауважень. Ми всі їхні зауваги виправили. Погодили і екологи, і санепідемстанція. Не буде ніякого неприємного запаху, не буде загазованості повітря. А головне – зроблена оцінка впливу на навколишнє середовище. Без цього документу нам би просто не дали право розробляти сам проект будівлі», – пояснив він.

Так само не створюватиме незручностей транспорт, який привозитиме товар.

«Буде рампа для вантажно-розвантажувальних робіт зі сторони молитовного будинку. Там же будуть і сучасні євроконтейнери для сміття. Санепідемстанція все це теж погодила», – розповів він.

Крім того, Анатолія Чалого здивували слова заступника головного архітектора Луцька про те, що спочатку планувалось збудувати одноповерховий комплекс. Каже, що одноповерхової будівлі не планували.

Так само не розуміє Чалий, чому зайшла мова про те, що «Лемарк» хоче захопити додаткову землю для облаштування нібито приватної парковки.

«Так, ми плануємо зробити стоянку зі сторони дороги. Нам було поставлено завдання – облагородити. І ми зробимо тротуар, планується стоянка, близько 25 паркувальних місць. Це не буде нашою власністю, ми не претендуємо. І плату за це не братимемо. Це для людей. Паркуватися зможе будь-хто», – розповів Анатолій Чалий.

«Наш телефон вказаний на стенді біля будівництва. Будь ласка, ми готові зустрітись із делегацією з кількох мешканців, які пояснять нам свої претензії. Ми не проти поговорити, якщо в людей є якісь побоювання», – зазначив Анатолій Чалий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Все в порядку», - власник будівництва на Соборності
22 лютий, 2012, 09:59