Волинський «Беркут» хочуть розформувати

Волинський «Беркут» хочуть розформувати
Волинські депутати рекомендували Януковичу негайно ухвалити рішення про заборону функціонування та розформування спецпідрозділу МВС України «Беркут».

Про це йдеться у рішенні Волинської обласної ради, – пише IA ZIK.

Під час позачергової сесії депутати прийняли рішення «Про повернення з м.Києва особового складу роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України у Волинській області і недопущення направлення у м. Київ військовослужбовців в/ч 1141 (32 окремий батальйон внутрішніх військ МВС України) м. Луцьк та внесення змін до рішення обласної ради від 26.12.2012 року № 15/2 «Про обласний бюджет на 2013 рік», що розміщене на сайті облради.

У документі засуджується необґрунтоване застосування правоохоронцями сили щодо мирних мітингувальників, що призвело до ескалації конфлікту.

«Як наслідок, такі дії силових структур викликали обурення у суспільстві та стали новим поштовхом масових незадоволень, які переросли у ще більш масштабні акції протесту проти практики застосування підрозділів «Беркута» для придушення мітингів та демонстрацій», – зазначається у рішенні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усі ці рішення, які вони приймають, не мають жодної сили, адже міліція та інші підрозділи мвс підпорядковуються міністерству, або головнокомандувачу.
Тому це просто порожні балачки та піар.
Відповісти
Останні новини
Волинський «Беркут» хочуть розформувати
21 лютий, 2014, 10:58