Підприємців судитимуть за зарплату «в конвертах»

Підприємців судитимуть за зарплату «в конвертах»
Прокуратура спрямувала до судів шість кримінальних справ, порушених щодо місцевих підприємців, які грубо порушували законодавство про працю.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Йдеться про підприємців Олександра П., Олександра Д., Сергія Д., Олександра Б., Тетяни К., Інни Б., які здійснювали свою підприємницьку діяльність в містах Ковелі, Камені-Каширському та Нововолинську.

Як розповів заступник прокурора області Сергій Масалов, досудове слідство встановило, що уі підприємці, здійснюючи господарську діяльність у сфері автомобільних пасажирських перевезень, надання послуг громадського харчування, в сфері технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів, використовували найману працю робітників без належного укладення трудових угод та їх реєстрації в органах Державного центру зайнятості області.

Окрім того, ці посадові особи виплачували своїм працівникам заробітну плату в «конвертах», не здійснюючи обов’язкові відрахування до Пенсійного фонду України.

У прокуратурі констатують, що своїми умисними діями ці представники малого бізнесу грубо знехтували вимогами Конвенції про захист людини та основних свобод, статтями 43 і 46 Конституції України та ряду статей Кодексу законів про працю України.

Таким чином, трудові та конституційні права громадян, а саме – право на працю шляхом укладення трудового договору, право на включення відпрацьованого часу в трудовий стаж працівника, право на матеріальне забезпечення шляхом соціального страхування в старості, а також на випадок хвороби, повної або часткової втрати працездатності, навіть право громадянина на звернення до суду для вирішення трудових спорів – були порушені.

Як наслідок, до Фонду соціального страхування та податкових органів не надійшло майже 54 тисячі гривень, які в ході досудового слідства повністю відшкодовані.

Окрім того, за рахунок сплачених відповідних внесків та податків поновлені права працівників шляхом зарахування часу їхньої роботи в трудовий стаж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємців судитимуть за зарплату «в конвертах»
21 березень, 2012, 10:56