Українські виші таки потрапили до міжнародних рейтингів

Українські виші таки потрапили до міжнародних рейтингів
Українські виші потрапили до авторитетного британського рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings, а також до світового рейтингу університетів Webometrics.

Про це йдеться у повідомленні Дзеркала тижня.

Київський політехнічний інститут і Донецький національний університет потрапили до авторитетного британського рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник сподівається, що у 2012 році до рейтингу потраплять ще два українські виші – Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені Василя Каразіна, пише «Сегодня».

Також українські виші присутні у світовому рейтингу університетів Webometrics.

Цей рейтинг проводить Вища рада з наукових досліджень Іспанії, в ній оцінюється кількість посилань на наукові роботи, тобто індекс цитованості.

Всього Webometrics оцінює близько 20 тисяч навчальних закладів, з них до рейтингу потрапляє лише 12 тисяч. У ньому присутні близько сотні українських вишів, причому вони в основному потрапили у першу чверть списку.

Перший за цитованістю серед українських вишів (957 місце рейтингу) – Київський політехнічний інститут.

За ним йдуть Львівська політехніка (1248 місце), Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова (1747 місце), Національний авіауніверситет (1922 місце), КНУ імені Тараса Шевченка (1934 місце).

Також Україна потрапила в University Ranking By Academic Performance – Рейтинг університетів за показниками академічних досягнень, що складається Близькосхідним технічним університетом (Туреччина). Всього в ньому 20 тисяч вишів.

У списку представлені Харківський національний університет імені Василя Каразіна, Львівський національний університет імені Івана Франка, Одеський національний університет, КПІ і КНУ імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, у щорічний рейтинг репутації світових вишів World Reputation Rankings британської газети Times не увійшов жоден український ВНЗ. У першій п'ятірці, як і торік, лідирують навчальні заклади США і Великобританії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українські виші таки потрапили до міжнародних рейтингів
21 березень, 2012, 11:05