Приміські маршрутки забирають «хліб» у луцьких, – чиновники

Приміські маршрутки забирають «хліб» у луцьких, – чиновники
У Луцькій міській раді нарікають, що приміські маршрутки забирають пасажиропотік у міського транспорту і демпінгують ціни на проїзд.

Про це йшлося 21 березня під час наради з питань роботи автобусів приміського сполучення.

Як розповів Микола Романюк, нинішню зустріч із перевізниками організували для того, аби зняти напругу, яка виникла через перевезення пасажирів приміськими маршрутками.

За словами начальника відділу транспорту і зв’язку Луцькради Рустама Дячука, в 2007 році міська рада неодноразово зверталась до Волинської ОДА та Волиньради із проханням навести в цьому лад.

«В погоні за пасажиром перевізники не тільки нехтують нормами транспортного законодавства, але і грубо ігнорують інтереси територіальних громад. В Луцьку існує паралельна мережа автобусних маршрутів», – розповів Дячук.

Також він сказав, що в українському законодавстві все чітко врегульовано: автобуси приміських маршрутів мають відправлятись виключно з автостанцій, а місця зупинок у разі такої потреби мають бути погоджені з виконкомом міськради.

«Луцькрада кілька років тому заборонила проїзд такого транспорту по деяких вулицях. На жаль, на практиці ми маємо протилежну картину. Якщо з відправленням із автостанцій в деякій мірі питання почало вирішуватись, то із зупинками на території міста по відбору із пасажирами ситуація вийшла з під контролю», – нарікає чиновник.

Проблемою є і те, що приміські маршрути дублюють маршрути міських автобусів. До прикладу Рустам Дячук навів маршрути №107 і №103, які відправляються від АС2 та їдуть по всьому місту. А маршрут №236 – аналогічний 9, 9а, 32 та деяким іншим.

«Наприклад, міжміські маршрутки львівського, володимирського, ковельського напрямку їдуть до центральної автостанції, а рівненського, ківерцівського напрямку мають кінцеву зупинку на другій автостанції», – розповів він.

Також не розуміє Дячук і появу міського тарифу на проїзд у розмірі 1,5 гривні.

«Така організація міських перевезень не зрозуміла. Вони демпінгують ціни», – нарікає чиновник.

Заступник луцького міського голови Василь Байцим зазначив, що з 33 міських маршрутів прибуткові – лише чотири. І одна з причин цього та, що в час пік приміські маршрутки забирають значний пасажиропотік собі.

Романюк додав, що велике навантаження транспортом впливає на екологію, тобто на повітря, яким дихають лучани.

Заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Віктор Довгополюк переконував міського голову, що з 2007 року домовленості стосовно руху транспорту не зазнали змін, окрім введення 236-го маршруту. У свою чергу він підняв інше питання – як добросовісно водії та перевізники виконують свої обов’язки.

У результаті чиновники домовились вирішити проблему у вужчому колі разом із працівниками Державтоінспекції. Після цього засідання вони мають напрацювати конкретну схему вирішення існуючих проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: маршрутки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті чиновники нехай краще займуться дорогами, а то скоро не буде де їздити самим
Відповісти
Демпінгують ціни?! Є таке поняття як конкуренція, а вибирає пасажир.
Відповісти
Попереносили, молодці, а врахувати те, що тепер людям треба іти/їхати через пів міста, щоб сісти на маршрутки ви забули? Мені додому їхати 15 хвилин, працюю в центрі, раніше прекрасно ходили 104 маршрутки біля ЦУМу, але ні, треба перенести на Набережну і тепер сідати мушу коло "Променя". І через таких діячів тепер треба витрачати вдвічі більше на проїзд, дякую!
Відповісти
А я яяя яй, бідні нещасні перевізники лише 4 прибуткових всі решта благодійники, Байцим, що вже лобіює підняння тарифів тоді геть його з міської ради. Дбай про громаду а не про перевізників а перевізники досить нити як баби всім важко але хитродупих треба навчити бути чоловіками.
Відповісти
Останні новини
Приміські маршрутки забирають «хліб» у луцьких, – чиновники
21 березень, 2012, 12:44