На Волині піймали банду автокрадіїв

На Волині піймали банду автокрадіїв
Волинське управління боротьби з організованою злочинність затримало банду, яка займалася викраденням автомобілів і оформленням їх під нові документи.

Про це 21 березня розповів начальник УМВС у Волинській області Богдан Щур.

Автомобілі викрадали протягом 2010-2012 років. Керівник волинської міліції розповів, що нині вже встановлено, що у справі фігурують 27 авто, однак їхня кількість може бути і більшою. Найчастіше автомобілі викрадали у Ковельському, Старовижівському, Маневицькому районах.

Схема була така: крадії купували за невеликі гроші документи на автівки, що були вже не на ходу або після ДТП, й оформляли купівлю нотаріально. Опісля троє осіб крали робочий автомобіль заявленої марки і кольору і перебивали номери під наявну документацію. А потім автомобілі продавали.

На сьогодні вилучено десять автомобілів. Причому крадені автомобілі убозівці знаходили по всій Україні – у Запоріжжі, на Закарпатті.

Наприклад, зі слів Щура, сьогодні ще дві автівки пригнали з Маріуполя. Частину автомобілів продавали частинами.

«На сьогоднішній день група налічує 7 членів. Частина заарештована. Частина затримана по 115 статті і проводяться слідчі дії: очні ставки, зізнання, вивіз на місце злочину. Один з організаторів є житель Ковеля. Він мав проблем з законом, притягувався до відповідальності. Він організував злочинну групу з визначеними ролями – хто чим мав займатися», – зазначив Щур.

Гараж, де банда фарбувала автомобілі й перебивала номери, був у Ковелі.

Загалом злочинна група складалася з семи учасників віком до 30 та після 40 років. Однак нині слідство встановлює точну кількість фігурантів.

Двоє зі встановлених осіб є рецидивістами, тобто вчиняли аналогічні злочини раніше. Крали авто з гаражів, подвір'їв будинків. Переважно це були дешеві авто: ВАЗи, «Део-Ланоси», «Джері».

Чи повернуть власникам авто і в якому вигляді – встановлюватиме суд.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині піймали банду автокрадіїв
21 березень, 2012, 15:40