Луцькі ринки не готові до пожеж, – МНС

Луцькі ринки не готові до пожеж, – МНС
У разі пожежі на луцьких ринках пожежній техніці на територію проїхати буде важко через припарковані біля в’їздів і вододжерел приватні автомобілі, а гасіння буде ускладнене відсутністю належних протипожежних відстаней до будівель та між торговими рядами і встановленими всупереч схемі торговими контейнерами.

До такого висновку дійшли працівники служби МНС, які 22 березня провели тактико-спеціальні навчання на території ринків «Завокзальний», «Новий», «Пасаж», «Формула» та «Шанс», що знаходяться у місті Луцьку на вулиці Карпенка-Карого, повідомили в ТУ МНС в області.

Начальник територіального управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук і начальник управління Держтехногенбезпеки в області Микола Кревський особисто перевірили дії керівництва та добровільних пожежних дружин ринків щодо гасіння умовної пожежі, організації швидкої евакуації працівників і відвідувачів, а також наявності в торгових контейнерах вогнегасників.

Особлива увага приділялась визначенню на практиці можливості проїзду пожежних автомобілів до вододжерел на території цих об’єктів, облаштуванню протипожежних розривів в торгових рядах для безперешкодного гасіння пожежі особливо в центральній частині великого Завокзального ринку.

Рятувальники частини спеціальної техніки практично перевірили справність та водовіддачу всіх пожежних гідрантів.
У результаті заступник голови комісії ТЕБ та НС області Володимир Грушовінчук зазначив, що керівництво ринків виконало чимало роботи для приведення цих об’єкти з масовим перебуванням людей до відповідності протипожежним нормам, але залишається чимало невирішених питань.

Зокрема, не облаштовані протипожежні розриви між торговими рядами на Завокзальному ринку, 90% підприємців не забезпечили свої торгові павільйони та магазини вогнегасниками, на ринках «Новий» і «Формула» не працюють системи оповіщення людей про пожежу, дії адміністрації ринків на випадок пожежі потребують тренувань.

А головне – в реальних умовах проїзд пожежної техніки на територію ринків буде суттєво утруднений припаркованими біля в’їздів і вододжерел приватними автомобілями, гасіння буде ускладнене відсутністю належних протипожежних відстаней до будівель та між торговими рядами і встановленими всупереч схемі торговими контейнерами.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі ринки не готові до пожеж, – МНС
23 березень, 2012, 11:16
Вихідні будуть теплі
23 березень, 2012, 10:57