Нардеп з Волині шкодує, що в Україні немає смертної кари

Нардеп з Волині шкодує, що в Україні немає смертної кари
Перший заступник спікера Верховної Ради Адам Мартинюк сумнівається в тому, що в найближчій перспективі в Україні буде відновлена смертна кара.

Про це він сказав в інтерв'ю парламентській газеті «Голос України», пишуть Українські новини.

«Вважаю, що, на жаль, найближчим часом ми не прийдемо до цього рішення, оскільки Європа категорично проти введення смертної кари. Хоча мені цікаво, як, наприклад, подивляться в Норвегії, де кілька місяців тому від рук терориста загинуло п'ять або шість десятків молодих людей, на те, що вбивця буде лише довічно засуджений», – сказав перший віце-спікер.

Разом з тим, Мартинюк підкреслив, що у зв'язку зі страшними злочинами, що відбуваються, фракція Комуністичної партії в Раді продовжує наполягати на відновленні смертної кари.

Нагадаємо, фракція КПУ виступає за розгляд на поточному пленарному тижні відновлення смертної кари.

У лютому 2000 року Верховна Рада ратифікувала протокол №6 до Конвенції про захист прав і свобод людини, який стосується скасування смертної кари в мирний час.

28 листопада 2002 парламент підтвердив скасування смертної кари, ратифікувавши протокол №13 до Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини, який стосується скасування смертної кари за будь-яких обставин.

У березні 2008 року Рада відмовилася відновити смертну кару за особливо тяжкі злочини.

Нещодавно в Білорусі були розстріляні дві молоді людини, підозрювані в причетності до вибухів в мінському метро. Цю подію засудили як в Європі, так і в Росії, закликавши білоруську владу відмовитися від такої практики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, КПУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні колеги 100 відсотковий факт який усіляко замовчується і приховується. В УМВС України у Волинській області силами підрозділу особистої безпеки викрито маньяка гвалтівника з числа високопосадовців обласного апарату кримінальної міліції який під час проведення співбесіди з кандидаткою на отримання посади оперативника примусив її до неприроднього сексу і власноручно вказану подію відзняв на відео та розмножив серед колег по роботі.
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині шкодує, що в Україні немає смертної кари
23 березень, 2012, 11:26
Вихідні будуть теплі
23 березень, 2012, 10:57