Через суху траву горять помешкання

Через суху траву горять помешкання
Через спалення сухостою у Волинській області загоряються господарські приміщення та житлові будинки.

Про це говорили 23 березня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами начальника управління Держтехногенбезпеки Волинської області Миколи Кревського, після зимового періоду цього року вже зафіксували 100 випадків спалення сухої трави, які охопили 200 гектарів.

Як розповів Кревський, станом на 20 березня відбулося займання 43 житлових будинків та 5 дачних садиб. Пожежі трави завдали збитків на 338 тисяч гривень. Найбільша кількість пожеж внаслідок спалення трави відбулася в Ратнівському та Рожищенському районах.

На таку інфомрацію емоційно відреагував голова комісії, перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко.

«Хто на себе візьме відповідальність за битки, завдані пожежами?», - звернувся від до сільських та районних голів.

За словами Башкаленка, відповідальні за пожежі не тільки палії та власники ділянок, де стався підпал сухостою, а й чиновники – сільські голови та керівники районних штабів МНС. Він попередив, що буде звільняти посадовців, якщо вони не слідкуватимуть за дотриманням протипожежного стану.

Начальник територіального управління МНС України в області Володимир Грушовінчук повідомив, що за спалення трави передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність. За його словами, за виявлену пожежу накладається штраф у розмірі 800 гривень. У разі, коли пожежа завдала збитків, розмір штрафу сягає 8000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через суху траву горять помешкання
23 березень, 2012, 12:55