Волинський журналіст пише містичний детектив

Волинський журналіст пише містичний детектив
Волинський журналіст Ігор Чуб, який довгий час працював заступником головного редактора газети «Віче-інформ», розповів, що ідея його книги «Іларія» виникла після того, як після серії критичних публікацій їх «герої» ходили до ворожки, аби та заподіяла зло, «поробила» журналістові.

Про це Ігор Чуб розповів в інтерв’ю.

«Іларію» я називаю містичним детективом, але сюжет заснований на реальних подіях», - розповів Чуб.

«Влітку 2010 міліціонери прихопили щойно відпущеного на підписку про невиїзд директора одного з сільгосппідприємств. Адміністрація підприємства почала поширювати думку, що їхній шеф не винуватий… Та виявилося, що не у групі компаній справа. За роки свого газетярства я набув друзів ледь не у кожному волинському селі. Вони й поскаржилися мені на кріпацькі умови «роботи» у господарстві. Людям з «барського плеча» давали по 50 гривень, а між тим адміністрація знімала на свої потреби готівкою за рік не один мільйон доларів, попередньо взятих у багатьох банках в кредит під одну й ту ж заставу». – розповів Чуб.

«У «Віче-інформі» вийшла низка журналістських розслідувань про діяльність цих діячів. Згодом мені селяни переказали, що представниці адміністрації підприємства, котрі ще залишалися на волі, їздили до відомої в області ворожки. Їздили, аби та наворожила, щоб мені та Іванові Жучку, мешканцеві села, людині із загостреним відчуттям справедливості, котрий і допомагав мені у написанні журналістських розслідувань, було дуже зле.

«Через півроку дід Іван та мій тато у страшних муках помирають від раку. Помирають майже одночасно… Не вірю у силу ворожок — цей твір просто буде даниною пам`яті Іванові Жучку та моєму батьку», - зізнався Чуб.

«За сюжетом журналіст знаходить ворожку, щоб помститися, але у її будинку зустрічає... юну дівчину Іларію, закохується і розуміє, що не може нашкодити її матері», - розповів автор майбутньої книги.

Більше читайте в інтерв’ю з Ігорем Чубом

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чуб
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський журналіст пише містичний детектив
23 березень, 2012, 14:01