Малозахищеним обіцяють роздати телетюнери

Малозахищеним обіцяють роздати телетюнери
Малозахищеним українцям видадуть по безкоштовному телетюнеру.

Для цього до 1 липня потрібно написати відповідну заяву до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення, інформує Gazeta.ua.

«Це ініціатива уряду. Практика, коли малозабезпеченим видають телетюнери, поширена у всьому світі», – пояснюють в прес-службі Держкомтелерадіо.

Бюджет програми – 4,3 мільярдів гривень. При цьому з державного бюджету передбачено виділити лише 8,95 мільйонів гривень. Решта коштів – за рахунок інвестицій та інших джерел.

У Держкомтелерадіо зазначають, що вже збудовано і на повну потужність працює мережа цифрового наземного ефірного телебачення. Це означає, що тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20 (незабаром 32) українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.

Зазначеним рішенням Кабміну визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати телетюнери: усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп); інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає з ними, особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Зразки заяв та уся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнером будуть оприлюднені на стендах у місцевих органах соціального захисту, на офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади, громадських організаціях захисту прав інвалідів тощо.

Найближчим часом обіцяють розпочати широку інформаційну кампанію стосовно можливостей безкоштовного одержання телетюнерів.

Доставляти їх будуть поштою у міру надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також у міруі надходження заяв. Тобто хто раніше подасть заяву – той раніше отримає телетюнер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: обіцянки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Малозахищеним обіцяють роздати телетюнери
23 березень, 2012, 14:39