З Криму може втекти більше 100 тисяч людей, - експерт

З Криму може втекти більше 100 тисяч людей, - експерт
Кількість біженців з Криму може скласти більше 100 тисяч чоловік, - вважає політтехнолог, директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець.

«Ризикну зробити прогноз щодо біженців з Криму. За моєю інформацією, з півострова вже почався відтік наших громадян», - цитує його Корреспондент.net.

«Поки їдуть ті, кому є куди їхати – що мають нерухомість по Україні або родичів. За найскромнішими оцінками, вже виїхало понад 5 тисяч кримчан. Загальний потенціал вимушених покинути Крим я оцінюю понад 100 тисяч осіб», - написав експерт на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він радить українській владі не затягувати і звернутися до кримчан з повідомленням, що контроль над півостровом з боку України втрачений.

«По-друге, не зволікаючи, почати виводити всі війська з півострова, разом з їх сім'ями, чесними держслужбовцями та працівниками державних компаній, висловлених бажання покинути Крим», - вважає Березовець.

Всім військовослужбовцям, вважає він, потрібно присвоїти звання учасників бойових дій, а також необхідно скласти план евакуації протягом року всіх охочих виїхати з Криму з наданням нового місця проживання в інших регіонах.

За даними прикордонної служби України, за останні кілька днів територію Автономної Республіки Крим покинули 557 біженців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер волинський поет
12 березень, 2014, 14:54
З Криму може втекти більше 100 тисяч людей, - експерт
12 березень, 2014, 14:43