Ковельський ветсанзавод – на межі закриття

Ковельський ветсанзавод – на межі закриття
Ковельський державний завод кормових додатків можуть закрити через фінансову кризу.

Про це повідомляє Про Ковель.

Директор Тарас Корень каже, що тих копійок, які капають з державної казни, не вистачає для повноцінної роботи підприємства.

За його словами, в 2010 році сюди надійшло коштів 75% від потреби, а торік – лише 40%. Цьогоріч очікують отримати від держави до 75% від потреби, але чи станеться так, як прогнозується, достеменно не відомо, бідкається директор.

Проте вже сьогодні необхідно залатувати численні дірки, які залишили минулі роки, додає він.

До директора заводу постійно мають претензії обласні та місцеві екологи. Частково їхні приписи вже вдавалося виконати, каже Корень, і поступово була б можливість замінити все обладнання, яке відповідає за неприємні, шкідливі викиди у повітря, звісно ж, якби не фінансова криза.

На ветсанзаводі утилізовують відходи тваринного походження не лише з Волинської області. Так у 2011 році тут змогли переробити понад 4,5 тисячі тонн відходів різного типу і вже за два місяці 2012-го – 600 тонн.

Аби хоча б втримати підприємство на плаву, Тарас Корень просив допомоги у міських та обласних чиновників, звертався й до Києва.

В обласному бюджеті торік ще вдалося відшукати на потреби заводу 570 тисяч гривень. Також звідти на адресу обласного депутата Віктора Радчука, який і узявся опікатися проблемою, надійшла рекомендація, в якій пропонувалося вирішувати власні питання через міський «гаманець», тобто шукати гроші в місцевій казні.

З цим листом-відповіддю депутат ознайомив міського голову Олега Кіндера і місцевих парламентарів на останній сесії міської ради. Градоначальник відмовився що-небудь з почутого коментувати, а лише запропонував на наступну сесію підготувати два звернення до прем’єр-міністра України Миколи Азарова та міністра АПК Миколи Присяжнюка, де викласти головну проблему ветсанзаводу: його недофінансування з державного бюджету, що може призвести до загострення екологічної ситуації в краї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельський ветсанзавод – на межі закриття
26 березень, 2012, 14:30