Жінки-доценти не можуть порозумітись через гендер

Жінки-доценти не можуть порозумітись через гендер
Волинську обласну громадську організацію «Християнський рух за життя» не пустили до Палацу культури міста провести прес-конференцію, бо вони буцімто розповсюджують неправдиву інформацію про гендерну політику.

Принаймні так зрозуміла відмову в проведенні заходу керівником Палацу культури міста Юрієм Войнаровським голова організації Антоніна Євтодюк.

На думку Євтодюк, відмові посприяла позиція голови громадської організації «Гендерний центр» Оксани Ярош, яка не згідна з висвітленням гендерних питань громадською організацією «Християнський рух за життя».

Директор Палацу культури Юрій Войнаровський пояснив, що у п’ятницю в телефонному режимі лише повідомив організацію про те, що зал вільний.

«Для того, аби замовити зал потрібно написати заяву на ім’я міського голови чи його заступника. Вони розглянуть – платно чи безкоштовно надавати зал. Мені такої вказівки не надходило. Це не моя приватна власність. Офіційно ніхто дозволу на зал не давав», – каже Войнаровський.

Однак сама прес-конференція 26 березня таки відбулася, але в конференц-залі готелю «Україна».

Публічно про свій погляд на проблему гендерної політики активісти громадської організації повідомили 19 березня під час круглого столу у Волинській обласній раді. Зокрема, організацію непокоїла ратифікація міжнародних договорів ООН та Ради Європи щодо боротьби з дискримінацією, яка свідчить про прийняття стандартів Ради Європи Україною.

Тоді, за підсумками обговорення, в якому взяли участь священнослужителі різних конфесій, представники влади, громадські діячі та юристи з Луцька і Львова й інші учасники підписали звернення до Волинської ради Церков і духовенства Волині, голови обласної ради, громадських організацій та політичних партій, Президента України, Верховної ради та Кабінету міністрів.

У ньому зокрема йшлося:

«В Україні гендерна політика подається як рівні права чоловіків і жінок. Старий термін «стать», який вживали для відрізнення жінки і чоловіка, замінено на термін «гендер», що означає соціальна стать. Тобто вже не важливо, як людина народжується (за біологічною ознакою), а важливо, ким вона себе відчуває і, згідно з гендерною теорією, саме соціальна стать є домінуючою в суспільстві. Відповідно до гендерної політики, існує щонайменше 5 статей (гендерів): жіноча, чоловіча, гетеросексуальна, гомосексуальна і транссексуальна. Міжнародні документи ж термін «гендер» тлумачать як законне право на рівність осіб-ЛГБТ, що суперечить чинному законодавству України.

З огляду на це, просимо захистити сім’ю та не допустити до прийняття закону, який суперечить законодавству нашої держави, моральному устрою українського суспільства та скерований на руйнування традиційних християнських цінностей в українському суспільстві. Тому потрібно виважено і відповідально підійти до впровадження в Україні державотворчих процесів, які сприятимуть захисту рівності прав людини і захисту прав дитини».


Громадська організація бачить суть гендерної політики не лише у пропаганді рівності прав чоловіків і жінок, а й вбачає іншу сторону медалі – нівеляцію християнських цінностей.

Мовляв у Європі під приводом антидискримінаційної політики забороняють слова «мама» і «тато», замінюючи збірним «батьки», вчать дітей тому, що одностатеві стосунки це є норма, а гендер подається як усвідомлення приналежності до статті в залежності від соціокультурного середовища.

«Суть цього гендеру, що насправді ми виступаємо не за рівність чоловіка та жінки, а за гомосексуальні стосунки, ЛГБТ (лесбіянки, гомосексуалісти, бісексуали, транссексуали, - ред.), легітимізацію їх організацій», – каже Євтодюк.

«Проти більшості розгорнута інформаційна війна. Спочатку говорять про якусь гомофобію, але насправді є мовна диктатура. Нам говорять про те, що наших дітей буде виховувати система освіти, у якій цінності нав’язані Радою Європи, а ми знаємо про ті нетрадиційної орієнтації переважної більшості з Ради Європи, тобто мерів і всіх інших. В Україні буде нівелювання християнської системи цінностей», – зазначила Євтодюк.

«Тут ця проблема не настільки відчутна, як у Європі. Бо коли в Україні гомосексуалізм можна назвати відкрито гріхом, то в Європі за таке можуть притягнути до кримінальної відповідальності», – зауважив настоятель Жидичинського Свято-Миколаївскього монастиря отець Костянтин.

Відтак організація просить утворити при Верховній Раді України робочу групу за участі представників органів місцевого самоврядування України, громадських та релігійних організацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому тоді відмовляютсья від слів батько та мати, якщо гендер - це не гомосексуалізм?
Відповісти
Відомо, що Оксана Ярош співпрацює із гей-лесбійськими організаціями. то я думаю, всі знають в Луцьку.
Відповісти
Забыли про Доманскую.
Відповісти
Що таке ґендерні стереотипи? У Швеції звертання «мачуха» або «вітчим» пов’язані з не дуже приємними асоціаціями (тут теж знають історію про Попелюшку), шведи вирішили натомість використовувати звертання «родитель один» і «родитель два». Це закладається також з міркувань гендерної рівності. Руйнування стереотипів про роль чоловіка і жінки в суспільстві є основним завданням загальнонаціональної програми дошкільного виховання. Методи іноді здаються решті світу надто радикальними. Так, сенсацією став дитячий садок, відкритий 2010 року в Содермальмі, районі Стокгольма. Працівники закладу замінили у звертанні до дітей «він» і «вона» — по-шведськи, відповідно, han і hon — на безстатеве слово hen, якого немає в класичній мові, але є вжитку серед гомосексуалістів. Відучуючи від «гендерних стереотипів», дітям замість звичних казок читають книжки, в яких, приміром, два самці-жирафи дуже переживали, що не можуть мати дітей, поки не знайшли покинуте крокодиляче яйце.
Відповісти
Оксано, чому ви брешете в живі очі? гендер - то ж соціальна стать, а статей є 5. Ми знаємо, що ви відробляєте гроші, але ж на кону - життя дітей. Зупиніться у своїй брехні!
Відповісти
Мене дивує, що якась гендеристка Ярош така нахабна? Хто за неї стоїть? Європейські гомосексуалісти?
Відповісти
Люди добрі, християни! В столиці України - Києві 11 тарвня заплановано проведення гей-параду. Якщо він таки відбудеться, то за правом прецеденту ми цю хвилю нечистот не зупинимо! Вставаймо та звертаймося до влади з вимогою про неприпущення ходи содомської нечисті!
Відповісти
Гнати треба усіх гендеристів та ЛГБТ з нашої рідної землі!
Відповісти
Все правильно. Сам з Канади, країни де давно існує гендер. Вдумайтесь - чому не говорять про "статтєву рівність", лише про "гендерну рівність"? Гендер - це тоталітарна, анти-людьська ідеологія яка має бути знищеною на перших стадіях. Це майже культ, секта.
Відповісти
Все правильно, подивилася по словниках, гендер - то ж соціальна стать. А скільки тих статей? невідомо, кажуть, що вроді 5. Ну ж і брехухи ті гендеристки невідомої орієнтації.
Відповісти
Феминистки, суфрожистки-
недобабы, полумужики.
Брак природы.
В паспортах надо ставиьть отметки: "Без ГМО", или "ГМО".
Со второй можно в жены брать.
Искренене убежден-все эти гендерные полуфабрикаты имеют очень серьезные проблеммы в сексуальной жизни.
Получит какая небудь из них нормального мужика со здоровым....- все социальные проблеммы забудет.
Відповісти
Євтодюк - просто шалена жінка. Такої виваженості, тактовності та інтелігентності як в Оксани Ярош їй ніколи не досягти.
Відповісти
Останні новини
Жінки-доценти не можуть порозумітись через гендер
26 березень, 2012, 15:35