У Луцьку хочуть нову мистецьку галерею

У Луцьку хочуть нову мистецьку галерею
У приміщенні луцького Палацу культури хочуть відкрити нову художню галерею.

Про це йшлося 26 березня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як повідомив перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, галерея має стати місцем, де молоді митці, а також студенти та учні, мали б можливість виставляти свої роботи. Також там планують організовувати різноманітні творчі вечори та зустрічі.

Кравчук скаржився, що дуже важко домовлятися із Галереєю мистецтв, яка знаходиться на вулиці Лесі Українки.

«Вона належить Спілці художників. Вони там самі між собою виставляються, а молодим туди ходу нема», – заявив Кравчук.

Тому, за його словами, постала необхідність створення ще однієї галереї. Відтак нову галерею надумали відкрити у будівлі Палацу культури міста Луцька.

Начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Ліля Єлова зазначила, що передбачається виділити із міського бюджету 93 тисячі гривень для облаштування галереї. За її словами, ці гроші мають піти на ремонт приміщення.

Свою незгоду із виділенням коштів висловив член комісії Сергій Григоренко. За його словами, Палац культури самостійно заробляє гроші з оренди.

«Чому ми маємо виділяти гроші ще?» – запитав він.

Як пояснила Лілія Єлова, кошти за оренду майже повністю ідуть у міський бюджет, тому Палац не може самостійно знайти таких грошей.

Відтак комісія, аби вирішити, чи рекомендувати сесії виділяти з бюджету 93 тисячі для нової картинної галереї, буде збиратися ще раз - у середу, 28 березня, перед відкритятм сесії. Члени комісії мають намір оглянути приміщення у палаці культури міста Луцька, де хочуть відкрити нову картинну галерею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: галерея
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті.....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть нову мистецьку галерею
26 березень, 2012, 16:38