Центральний ринок треба «окультурити», - луцький депутат

Центральний ринок треба «окультурити», - луцький депутат
Депутат Луцької міськради Олександр Пиза відмовився від ідеї створити комісію, яка займатиметься розвитком Старого міста.

"Багато людей у міській раді, з ким я спілкувався про створення цієї комісії, не прийняли рішення піти з попередніх комісій робити щось нове", - розповів він Волинському інформаційному порталу.

"Мене підтримував Андрій Калахан, якого вже немає з нами, та ще один депутат. Але нас було замало", - додав він.

Також він висловив думку, що Старому місту бракує хорошої інфраструктури.

"Але це таке, так би мовити, електоральне питання. Найголовніше – варто навести лад із Центральним ринком. Однак там багато працівників, а вони – виборці. І ніхто не хоче брати на себе це питання. А це треба робити, потрібно ринок окультурювати: там не має бути секонд-хенду, оптової торгівлі, продажу з тротуарів. Там може бути кафе, готель, навіть торговий центр, але його треба облагородити", - мовив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пиза
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яке кафе,який готель? шо ти мелеш?
Відповісти
Вангую торговий центр. У нас так мало місць де можна купити переоцінений ширпотреб.
Відповісти
ПРИХОДЬ НА РИНОК МИ ТЕБЕ ОКУЛЬТУРИМО
Відповісти
ПРИХОДЬ НА РИНОК МИ ТЕБЕ ОКУЛЬТУРИМО
Відповісти
Торгівля з тротуарів - це не Центральний ринок. Це ринки "Агросервіс", "Скорпіон" та ПП Пахолко.
Причиною постійного срачу, пробок на Глушець та Замковій є існування саме їхніх рядів МАФів, які не обмежені парканом, з виставленими на кілька метрів вперед від фасаду столами з фруктами, бакалією, побутовою хімією та напоями. Тут же - бабульки з домашнім молоком, сиром, картоплею, розсадою, з якими явно не може справитись муніципальна дружина. По закінченні робочого дня все сміття, газетки, ящички залишаються валятись там же, на тротуарі, поки прибиральники протягом кількох годин - до 7-8 вечора це все не приберуть. В результаті лучани постійно бачать неприбрану вулицю або постійні затори і, логічно, складається враження що "з цим Старим базаром нада шота рішать". Така думка вигідна і певним особам, які потирають руки в очікуванні переселення Старого ринку на околицю з подальшим будівництвом чергового говноторгового центру. Така позиція вигідна підприємцям Завокзального ринку та власникам бутіків та супермаркетів міста.
Моя думка - торгівля повинна здійснюватись виключно на території Центрального ринку, що обмежена парканом, з-під замку прибрати ті 3 ряди з китайськими шмотками і на їхнє місце повернути стоянку автомобілів (звільнить вулицю Глушець), сам ринок накрити та поступово безболісно для підприємців реконструювати та впорядкувати ряди - це не буде так спотворювати вигляд замку з вулиці Глушець.
А взагалі-то в самому Старому місті бардак. Самобуди та руїни на кожному кроці. Дивитися немає на що, крім окремих пам'яток, які не являють собою комплексу.
Відповісти
Останні новини
Центральний ринок треба «окультурити», - луцький депутат
19 березень, 2014, 10:59