Юні каратисти боролися за медалі у Луцьку

Юні каратисти боролися за медалі у Луцьку
Минулої суботи, 24 березня, Волинь приймала учасників Відкритого чемпіонату України з кйокусін-будо карате у розділі «куміте» серед дітей, юнаків та юніорів.

Такої кількості дітей, одягнутими в кімоно, луцький спорткомплекс «Адреналін-сіті» ще не бачив. За звання чемпіонів змагалися 14 волинських спортсменів, майже 200 учасників з усієї України, а також шість команд із Білорусі.

Турнір у Луцьку організовано уже всьоме. Цьогоріч участь у чемпіонаті могли взяти усі бажаючі, навіть представники інших федерацій.

– Таких змагань на території України ніхто не проводить. Вони традиційно відбуваються у Луцьку. У нас відкрите змагання, приїхали учасники усіх гілок кіокушин. Тому наші змагання вважаються найсильнішими, – пояснив голова правління «Української федерації «Кйокусін-будо карате» Дмитро Волинець.

Також спортсменів привітав президент Української федерації «Кйокушин-будо карате» Степан Івахів:

– Усім бажаю перемоги, духовного розвитку, вдосконалення, успіхів у житті та в спортивних змаганнях, щоб було бажання повернутися у зал. Будо-карате – це не просто вид спорту. Це – філософія виховання людини. Хочу особливо подякувати батькам цих діточок, які довіряють нам брати участь у вихованні їхніх дітей. Для нас це велика честь. Але головний здобуток, на мою думку, це те, що ми на Волині запровадили практику навчання дітей карате з раннього віку – з трьох років. У семи дитячих садочках займається близько 300 дітей. Серйозних прийомів не показують, але відбувається загальний розвиток, формується психологія, ставлення до світу, до себе. Зараз тренери федерації працюють зі школярами у 18-й школі-гімназії та загальноосвітній школі № 5 – це понад сто дітей.

У суботу волинські каратисти на Відкритому чемпіонаті України з кйокусін-будо карате здобули два перших, два других і три третіх місця.

Бронзові медалі здобули: у віковій категорії від 10 до 11 років – Віталій Кулай (вага до 40 кг), Анастасія Осокіна та Софія Сарновська-Шевчук (вага до 35 кг).

Срібними медалями нагороджені: у віковій категорії 12-13 років – Олександр Вахно (вага понад 50 кг), та Мирослава Петрова (вага до 50 кг).

Золоті медалі вибороли Ольга Возняк (вікова категорія 12-13 років, вага до 40 кг) та Дмитро Кулай (вікова категорія 14-15 років, вага до 60 кг). Загалом було розіграно 26 комплектів нагород. Волинь здобула шосте командне місце з 22-х.

Після цих змагань почнемо готуватися до наступних, наголосив Дмитро Волинець. – Зокрема у травні в Києві буде проводитись Чемпіонат України з кйокушин-будо карате серед дорослих. Наприкінці червня українська команда у складі 4-5 людей поїде на чемпіонат світу в Японію. Буде серед нашої делегації і волинська спортсменка Ольга Лещук. Влітку на Волині традиційно буде організовано навчально-тренувальний табір, на якій ми запросимо спортсменів з усієї країни. А Кубок України проведемо вже восени.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: карате
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Юні каратисти боролися за медалі у Луцьку
27 березень, 2012, 16:59