Міліція розповіла свою версію загибелі Сашка Білого

Міліція розповіла свою версію загибелі Сашка Білого
Міністерство внутрішніх справ наполягає, що активіст "Правого сектору" Олександр Музичко (псевдо - Сашко Білий) не був убитий співробітниками правоохоронних органів, а загинув від власної кулі.

У МВС твердять, що відомості про кримінальні провадження стосовно "лідера ОЗГ Олександра Музичка" були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 27 лютого цього року, - пише ТСН з посиланням на прес-службу міліції.

Активіста "Правого сектору" підозрювали в хуліганстві та насильстві відносно працівника правоохоронних органів. Повідомлення про це вручили Музичку 8 березня.

"Проте в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний переховується від слідчих органів, змінює місця перебування, переміщується з охороною і зброєю, і становить небезпеку для оточуючих. У той же час, протиправна діяльність ОЗГ триває. Виходячи з цієї інформації, вже 09.03.2014 Музичко був оголошений в розшук", - заявили в міліцейській прес-службі.

За офіційною інформацією, розшукові заходи проводилися силами ГУБОЗу, а для затримання застосовувався спецпідрозділ "Сокіл".

"Операція по затриманню кілька разів відкладалася через небезпеку того, що випадкові люди могли опинитися на лінії вогню, оскільки Музичко та його охорона носили зброю відкрито і в бойовій готовності", - пояснили в МВС.

Кафе, наполягають у міліції, було обрано саме тому, що підозрюваний знаходився в окремому павільйоні, тому ризик випадкових жертв або захоплення заручників під час операції був мінімальний.

"При цьому павільйон охороняли дві, озброєних автоматом Калашникова й пістолетом, людини, поруч стояв автомобіль з увімкненим двигуном, водій якого тримав у руках пістолет. Ці люди і були першими, кого відпрацював "Сокіл". Всі вони були знешкоджені дуже швидко і професійно. І все-таки це дало Музичку кілька секунд, щоб зорієнтуватися і відреагувати на ситуацію", - описують події трагічної ночі в міліції.

Правоохоронці твердять, що Сашко Білий "вискочив у вікно в задній стіні павільйону і кинувся бігти вгору по пагорбу, петляючи в кущах". Один з працівників спецпідрозділу "Сокіл", який брав участь у спецоперації, зазначив, що "Музичко діяв дуже професійно, миттєво орієнтувався, дуже грамотно почав йти від переслідування і, не дивлячись на дуже велику вагу, був у відмінній фізичній формі".

"На бігу він зумів вистрілити два рази на ураження в працівника "Сокола", який очолював першу п'ятірку. Обидва постріли влучили в ціль. Одна куля зрикошетила від каски і потрапила в праве плече, друга пробила погон. Поранений правоохоронець переніс операцію, загрози для життя немає", - повідомили в МВС.

Саме у відповідь на цю вогневу атаку, наголошують у прес-службі, співробітники міліції здійснили прицільні постріли по ногах утікача.

"І тільки після цього хромаючого Музичка вдалося наздогнати і збити з ніг. При цьому під час боротьби пролунав спочатку один, а потім ще два глухих постріли – пістолет знаходився під лежачою людиною і тому зрозуміти, куди він цілив, було неможливо. Тільки після того, як бійцям "Сокола" вдалося вивернути руку з пістолетом, відібрати його у підозрюваного і надіти наручники, вони звернули увагу, що у нього на одязі кров. Коли вони розрізали футболку, то побачили два поранення в область серця", - зазначається в офіційній версії подій.

У міліції наполягають, що поранений був живий, тому правоохоронці викликали "швидку допомогу" та слідчо-оперативну групу. Проте до місця негайно прибули не вони, а кілька автомобілів із агресивно налаштованими соратниками Музичка.

"Бійцям спецпідрозділу довелося зробити декілька попереджувальних пострілів в повітря, щоб їх зупинити", - пояснили в прес-службі МВС.

"До моменту приїзду оперативної групи, до кафе "Три карася" з'їхалося не менше 15 автомобілів з озброєними і агресивно налаштованими людьми, які погрожували працівникам міліції фізичною розправою. У вигляді явного наміру відбити затриманих, співробітники міліції прийняли рішення про транспортування їх під посиленою охороною в Київ. При цьому була зроблена спроба погоні за кортежем, яка була припинена силами співробітників міліції", - зазначили правоохоронці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о, брешуть
Відповісти
Останні новини
Міліція розповіла свою версію загибелі Сашка Білого
26 березень, 2014, 07:01