На Волині впіймали сутенерів, які вербували жінок до Польщі. ФОТО

На Волині впіймали сутенерів, які вербували жінок до Польщі. ФОТО
Подружжя – 48-річний поляк та 43-річна українка - відправляли волинянок у сексуальне рабство до Польщі. Тепер зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили у прес-службі УМВС України у Волинській області.

«У ході проведення добре спланованої операції працівники відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності обласного управління міліції під час перетину кордону на митному посту «Ягодин» затримали двох осіб, котрі займалися вербуванням українок для подальшої сексуальної експлуатації у Республіці Польща», – розповів під час прес-конференції тимчасово виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області Михайло Руденко.


Загалом правоохоронці задокументували п’ять фактів вербування та переміщення жінок. Таким чином, використовуючи обман та уразливий стан волинянок, подружжя організувало такий-собі кримінальний бізнес.

«На даний момент особи затримані, відносно них обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном два місяці, – повідомив полковник міліції.


«Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування, у ході якого уже встановлено та опитано шість потерпілих осіб. Окрім того, накладено арешт на автомобіль марки «Тойота Ленд Крузер», що використовувався для переміщення потерпілих за кордон», - йдеться у повідомленні.


Нині працівники міліції перевіряють причетність затриманих до аналогічної злочинної діяльності на території інших областей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині впіймали сутенерів, які вербували жінок до Польщі. ФОТО
27 березень, 2014, 16:12