Голова Федерації профспілок Волині не хоче у відставку

Голова Федерації профспілок Волині не хоче у відставку
Голова Федерації профспілок Волині Іван Карпомиз не хочу у відставку та звинувачує координатора "Автомайдану Волинь" Сергія Поху в спробі помсти.

Як відомо, 27 лютого "Автомайдан" вимагав заяви про звільнення у голови Федерації профспілок, - пише Четверта влада.

Причинами такого візиту тоді активісти називали відсутність підтримки Майдану і активістів в революційний час, зловживання голови Федерації.

Натомість журналісти отримали документи, які свідчать, що Федерація профспілок Волині таки підтримувала активістів, а в лідера "Автомайдану" могла бути образа на голову Федерації профспілок Волині Івана Карпомиза.

Зокрема, із отриманих документів стало відомо, що 5 грудня 2013 року Федерація профспілок Волині ухвалила Звернення колективних членських організацій до голови Федерації профспілок України Юрія Кулика.

У зверненні йдеться про те, що 4 грудня Юрій Кулик заявив про насильницький захват приміщень ФПУ в Києві та попросив прокуратуру звільнити приміщення від учасників акцій протесту. У документі наголошують, що така заява голови суперечить Заяві ФПУ від 2 грудня, коли Федерація погодилася надати частину своїх приміщень для обігріву учасників акцій протесту.

Тож, у зверненні до Кулика вимагають відкликати подання до прокуратури, надати безкоштовно приміщення ФПУ учасникам акцій протесту, а голові федерації в подальшому утриматися від прийняття одноосібних рішень.



Наступним документом, який свідчить про підтримку Федерації профспілок Волині учасників акцій протесту є Постанова Президії, яка ухвалила заяву щодо позиції організації у зв’язку із ситуацією в країні.

В заяві засуджують і висловлюють обурення через вбивства людей.

В заяві закликають і владу, і опозицію до прийняття поміркованих і виважених рішень та розв`язати наявні конфлікти мирним шляхом за столом переговорів.

Заява прийнята 27 січня 2014 року.

Наступна заява обласних профспілок прийнята тоді, коли почали масово вбивати людей на Грушевського – 19 лютого. У заяві закликали передусім діяти Президента України і голову Верховної Ради, аби припинити кровопролиття.

«Не можуть десятки тисяч євромайданівців бути екстремістами та терористами», - зазначають в заяві.

Під цією заявою підписалися майже всі члени Президії ФП області.



За кілька днів до того, як до Івана Карпомиза навідався "Автомайдан", голова Федерації профспілок Волинської області видав розпорядження, в якому виділив фінансову допомогу по тисячі гривень вісьмом потерпілим в акціях протесту.



Потрапив до журналістів і ще один документ, в якому Федерація профспілок Волині в серпні 2013 року просить відповідні служби прибрати з-під приміщення Федерації холодильну установку для торгівлі морозивом, яка нібито була встановлена "з грубими порушеннями правил електробезпеки".

Холодильну установку встановила ТОВ "Ілман" згідно з рішенням виконкому Луцькради. Засновником ТОВ "Ілман" є один з лідерів луцького Автомайдану, син колишнього міського голови Луцька Сергій Поха.



З іншого листа ФП області видно, що питання вирішили у ПАТ "Волиньобленерго" протягом кількох днів.

"Федерація профспілок Волинської області дякує вам за оперативне вирішення питання ліквідації самовільно прокладеного по пішохідній зоні електроподовжувача напругою 220 В, який не відповідав технічним вимогам безпеки та експлуатації", - йдеться в листі.

"Я ніс би кримінальну відповідальність, якби тут щось сталося. Я його попросив по-людськи, провести подовжувач або в трубі, або в оболонці, або зверху. Він відмовився. Я попросив нашого інспектора з техніки безпеки і він написав у відповідні служби листи. Хлопці приїхали, відключили і на цьому закінчилася вся ситуація. Він сьогодні мстить, то хай мстить. Я з його батьком працював, а він (син Сергій - авт.) мені і казав, переговорити з його батьком. Чого я маю з ним говорити? Я що винен перед ним?" - коментує ці листи голова Федерації Іван Карпомиз.

Також Карпомиз додав, що федерація направляла звернення стосовно ситуації в Україні і до Федерації профспілок Росії, і до Конфедерації профспілок світу. Крім того, профспілкові організації попросили збирати кошти на пам’ятник Небесній сотні.

Посадовець зазначив, що він не збирається писати заяву про звільнення, як того вимагали активісти Автомайдану.

"Мене обирала конференція на п’ять років. В наступному році закінчується моя каденція і я не матиму права йти на ще один термін. І це Поха не вирішуватиме", - каже Іван Карпомиз.

Крім того, голова Федерації зазначив, що в січні цього року він збирався написати заяву про звільнення, однак його відмовили від такого кроку.

Координатор "Автомайдану Волинь" Сергій Поха каже, що ніякого конфлікту із Іваном Карпомизом він не мав.

"Холодильна установка там стояла весь час. А в мене є документи, як він відчужував майно профспілок. Комісія із Федерації сама звернулася до Автомайдану, що вони провели внутрішнє розслідування, була комісія з 12 чоловік, яка провела перевірку і з’ясувала, що були незаконно відчужені землі і майно", - заявив Поха.

Сергій Поха зазначає, що коли отримали це звернення, то рада Автомайдану прийняла рішення їхати до Івана Карпомиза.

"Я сам рішення не приймаю, рішення приймає рада Автомайдану", - каже він.

Також громадський діяч зазначає, що холодильна установка в районі будинку Федерації дійсно стояла, але лише до кінця сезону.

"В мене немає ніякого озлоблення до нього. Він їх спростовує. Каже, щоб прокуратура займалася. Але коли людина зробила стільки порушень, то вона не має бути на посаді, тим паче 70 років – хай йде на пенсію. Є молодь, хай вона і працює", - каже Сергій Поха і запевняє, що голова Федерації вчинив правопорушення з нерухомістю.

Він передав журналістам документи, які мають підтвердити факт вчинення Карпомизом порушень. Їх опублікують після перевірки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
похатий клоун . ти краще свою автобіограіфію оприлюдни і розкажи людям ким ти був раніше ким був твій брат і скільки тато нахапав .почніть спочатеу з себе
Відповісти
Поха, всі знають хто і що ти, бачу що скоро почне все про тебе вспливати. Ви гляньте хто там в нього в шайці-автомайдан. Там майже всі мають "условкі".
Відповісти
Поха просто кожен літній сезон точку з морозивом ставить біля дому Профспілок,і в них з капромизом війна,бо той йому ставити не дозволяє!!!Поха просто особисті рахунки зводить з людиною!І революція тут нідочого!
Відповісти
Права яких трудових колективів може відстоювати цей ДАВНІЙ пенсіонер Карпомиз?! Він заробив собі ГАРНУ пенсію та й зарплату під 10 тис грн має і плювати йому на народ. Та й колектив ФП в області - кожен другий пенсіонер. Іване Івановичу йдіть на відпочинок. Поступіться місцем молоді. Чи боїтеся, відчувати себе пенсіонером біля молодої дружини?
Відповісти
Останні новини
Голова Федерації профспілок Волині не хоче у відставку
27 березень, 2014, 16:33