На Волині розпочав роботу люстраційний комітет

На Волині розпочав роботу люстраційний комітет
Волинський Комітет громадської люстрації розпочав роботу.

30 березня під час недільного Віча завершили процедуру формування персонального складу Комітету громадської люстрації. На сцені Луцького Майдану представили людей, які дали згоду працювати у люстраційному комітеті та, які попередньо пройшли відповідні громадські слухання, - повідомили в Координаційній раді Комітету громадської люстрації.

Станом на кінець березня до Комітету громадської люстрації увійшло 11 осіб. Проте, не виключено, що персональний склад Комітету буде доповнюватись, оскільки є ще люди, які готові долучатися до цієї діяльності.

До складу Комітету увійшли люди з різними знаннями та досвідом роботи, різного вікового та соціального статусу. Так, серед членів Комітету є журналісти та громадські діячі, викладачі та менеджери, юрист та архітектор. Є тут, як люди пенсійного віку, так і молодь. Цих всіх людей об’єднує бажання долучитися до процесів змін в нашій країні та допомогти суспільству очиститися.

Починаючи з цього тижня члени Комітету громадської люстрації та представники громадських середовищ – ініціаторів створення Комітету приступають до вивчення та аналізу матеріалів і відомостей, що були раніше подані громадянами в штаб Правого сектору та Самооборони.

Крім того, орієнтовно з 7 квітня розпочне повноцінну роботу приймальня Комітету громадської люстрації. Так, між представниками громадських середовищ – ініціаторів створення Комітету та керівництвом Волинської обласної ради досягнуто домовленість про розміщення цієї приймальні в приміщенні облради, а саме в кабінеті № 205А. Для цього буде укладено відповідний договір оренди. Саме там в подальшому буде здійснюватись прийом громадян. Графік роботи приймальні буде повідомлений додатково.

Нагадаємо, що Комітет громадської люстрації створений, як громадська ініціатива. Його основним завданням є перевірка претендентів на керівні посади в органах влади на відповідність люстраційним критеріям. Ініціювати питання про проведення процедури люстрації щодо конкретного посадовця чи претендента на посаду може будь-який громадянин. Для цього потрібно звернутися до Комітету із заявою про ініціювання процедури громадської люстрації. Всі рішення Комітету будуть оприлюднюватись для громадськості та доводитись до відома тих керівників, які відповідальні за призначення певного посадовця. Рішення Комітету – форма громадського впливу на кадрову політику в області.

Ще одним завданням діяльності Комітету громадської люстрації буде підготовка пропозицій до проекту закону про люстрацію та тиск на народних депутатів з метою якнайшвидшого прийняття відповідного законодавства.

Детальніша інформація про Комітет громадської люстрації:
Приміщення Волинської обласної ради, каб. № 205А (Київський м-н, 9)
Контактні телефони: 77-81-77, 098-7199824, E-mail: [email protected]
Веб-сайт www.lustracia-volyn.info

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це серйозно. Лиш би нічого не робити...
Відповісти
А люстратори працюватимуть волонтерами чи все-таки за зарплату?
Відповісти
Куциха неадекватна. її ще треба люструвати.
Відповісти
а де спеціалісти-професіонали? філолг-науковець буде оцінки виставляти? а офіціантка? де поважні, авторитетні, аполітичні і незаангажовані люди, знані у місті?
Відповісти
в комітет людей набрали не з бухти барахти. понад місяць розглядались різні заяви та звернення. чому ви заговорили лиш тепер? просто аби побалакати? чи все-таки нашкодити добрій справі?
Відповісти
Гузь спочатку потрібно вас люструвати і весь люстрацйний комітет а тоді когось
Відповісти
Я повністю за!!!!
Відповісти
Підлішої людини за Куць нема в комітеті.
Відповісти