У Луцьку будуть працювати «нові двірники». ОНОВЛЕНО

У Луцьку будуть працювати «нові двірники». ОНОВЛЕНО
За розпорядженням луцького міського голови Миколи Романюка, прибирати частину міста будуть місцеві житлово-комунальні підприємства та КП «Луцькспецкомутранс».

Раніше на цих ділянках працювала приватна компанія, з якою в мерії не захотіли продовжувати договір.

Про зміну прибиральників повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Іван Кубіцький у п’ятницю, 4 квітня.

Нагадаємо, що Луцьк умовно поділений на 7 зон, а на прибирання кожної з них щороку проводиться окремий тендер. Останній мав відбутися 6 лютого 2014 року, однак він фактично був зірваний, бо на виконання робіт у кожній із зон претендувала лише одна компанія.

У січні-березні 2014 року частину міста прибирали за додатковими договорами. Починаючи із квітня, дія договорів у 5 із 7 зон припинилася, тому прибирати їх було нікому.

Тож, за розпорядженням міського голови Миколи Романюка, ці ділянки будуть обслуговувати місцеві ЖЕКи та «Луцькспецкомунтранс», - повідомив Кубіцький.

Натомість інші 2 ділянки продовжує обслуговувати «Луцькспецкомунтранс» на договірних умовах.

Кубіцький додав, що розкриття пропозицій повторного тендеру буде 8 травня.

Зазначимо, що у приватному підприємстві «Луцьк Комунал Сервіс» раніше відмовилися прибирати 4 із 7 зон міста через невиплату боргів із міського бюджету. Директор підприємства Олег Стернійчук зазначав, що воно фактично володіє монополією на механічне прибирання міста (за допомогою спеціальних автомобілів). Тому на вулиці Луцька «повернуться совки та мітли».

Окрім того, директор підприємства каже, що у департаменті ЖКГ фактично ігнорують їхні пропозиції щодо продовження співпраці. Мовляв, неодноразово відомству пропонували пролонгувати договори, але відповідей від чиновників так і не дочекалися.

Стернійчук каже, що департамент ЖКГ не дає його підприємству можливості «працювати в правовому полі». За його словами, підприємство готове працювати з чотиримісячною відстрочкою виплат, лишень би в муніципалітеті погодили підписання нових угод.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І про яку Європу ми говоримо... Назад у минуле!!! Віник, совок, трактор рулять...
Відповісти
То хоч пісок і бруд приберуть двірники, а то ті недоламки машини їхали й гуділи тільки та сміття після себе залишали
Відповісти
Можу сказати лишень одне, що міській владі не вигідно, щоб навколо них підіймали галас, і критикували їхню роботу, вот ви й до працювались. Сиділи б тихенько, працювали б далі, а то тут розумієш Майдан, Майдан)))Майдан кінчився шановні, тепер всі по норах.
Відповісти
А підскажіть де можна побачити це розпорядження міського голови.І чому ж на сайті державних закупівель відсутня інформація про проведення даної закупівлі, а то я це чув ще дві неділі тому, а на сайті закупівель так нічого й немає.
Відповісти
А чиновники й не спішать відповідати, зрозуміло чому))В черговий раз тільки набрехали!!А якби було те розпорядження на папері чи інформація в держ закупівлях, вже б за три хвилини і ссилки дали і накоментували б тут.А так, як щурі в норах!!!!
Відповісти
Чув,що це є досить не прибуткова справа,принаймі так завжди говорили як жеки працювали,а тепер щось не зрозуміло, чому б то таку збиткову справу назад в комунальне минуле вирішили передати?
Відповісти
Це збиткова справа коли жекі купляють віники двірникам за 12 гривень при його вартості в 5-7 гривень коли закуплять пальне оптом по тій же ціні що й роздріб коли купляють тону фарби для покрасти в 5 шарів бордюрів коли їздить трактор,який вже три роки стоїть!!!!!То ти ше думаєш що то не збиткова справа!!!
Відповісти
Мені всеодно хто і що буде прибирати і що хто чого не поділив!!Мені цікаво інше, зупинка вбила людину, ніяка скотина не понесла відповідальності!!Соколовська, куратор ЖКГ, при виступі, сказала а що тут такого, а в Києві....!!!Жодного людського відношення чи поваги до людини!!!!Чому прокуратура і мєнти її ще не посадили???Хто приймав роботу, хто дозволив їх експлуатувати???Журналісти, чому ви мовчите про це???Це хтось розслідує???!!!Чи можливо хтось розслідує історію з тендером по Луцькому зопарку????Це нелюди, які завжди придумають як вас обдурити, навіть якщо ви на голові будете стояти, то все одно вас обдурять!!!Майдан пройшов, а "мусор" з міськради так і не змогли викинути!!Вот і люстрація!!!Хто більше заплатить той був при старій владі аполітичним і навіть жертвою!!!!
Відповісти
Це ж фірма Ігоря Швеця,а Стернійчук так собі підставна особа,якому не було куди подітися бо з міліції його вигнали.Вот і не хоче міськрада ШВЕЦЯ шахрая та злодія.
Відповісти
І ефекту від такого прибирання ніякого!!!В парку не можна нормально прогулятися з дитиною!Суцільний смітник!
Відповісти
Від такого механізованого прибирання толку, як з козла молока. Машини метуть проїжджу частину дороги, а тротуари залишаються в сміттф та в бруді.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку будуть працювати «нові двірники». ОНОВЛЕНО
04 квітень, 2014, 12:49