На в'їздах у Луцьк встановили хрести

На в'їздах у Луцьк встановили хрести
Біля в’їзду до Луцька з боку міста Ківерці та у луцькому мікрорайоні Вишків встановили поклонні хрести.

Це сталося в п’ятницю 4 квітня, - повідомили в прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Чин освячення поклонних хрестів звершив настоятель луцького храму Всіх святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин у співслужінні священиків Луцького міського благочиння.

«Ці хрести будуть для лучан ще одним знаком Божого благословення та опіки над нашим древнім містом. Встановлення таких хрестів є давнім благочестивим звичаєм нашого народу. І нехай Господь береже наше місто,а Матінка Божа захищає його своїм святим омофором», – сказав. у своєму слові проповіді отець Володимир Яцишин.

Варто зауважити, ще у минулому році, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта при в’їзді до Луцька вже було встановлено кілька поклонних хрестів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
менше хрестів а більше справ. ніякий хрест не може охороняти ні від чого.
Відповісти
Ви не знаєте історії.Покопайтеся в древніх грецьких,латинських,єврейських рукописах і переконаний,що у Вас зміниться думка про хресну силу
Відповісти
в природі не існує жодного прямого чи косвенного доказу дії "хресної" чи будь-якої іншої сили крім чотирьох законів фізики.
Відповісти
Коли Бог хоче наказати, то забирає розум, от Вас він і наказав
Відповісти
аж ніяк. Як може наказати той кого не існує?
Відповісти
от наслідки 70 років комуняцької держави...люди ваші предки натільний хрест навіть коли милися то не знімали, не задумувалися чому.
Відповісти
Понатикають всякої херні, і буде оберігати нас))) Нас буде оберігати закон про вільне володіння зброєю, а не хрести))
Відповісти
Я Вам не заздрю.Комуністи у свій час так казали,зрубували хрести,викидали і т.п.Запитайте у їхніх рідних про їх долю.І тому я Вам не заздрю.Якщо не віриш- не вір,але так не говори про хрест
Відповісти
якщо віриш то вір і молись своїм хрестам в церкві. вас тоді ніхто не зачепить. Чи ви думаєте що всі поділяють ваші древньожидівські вірування?
Відповісти
Жаль тебе убого
Відповісти
Навіщо ці релігійні речі перед вїздом в місто????
Давайте ще поставим зірку шестикутну, півмісяць....
А хулі?
Брєд який... в УПЦ МП - дах протікає...
Відповісти
Нічого негативного не бачу. Там же не стоїть вивіска Московський патріархат! Нехай Україні допомагає Господь!
Відповісти
а для кого плюси
Відповісти
такі хрести ще називають "фігури", встановлювали у селах при в'їзді та у центрі, не тільки як обереги, а щоб вшанувати загиблих в далеких краях воїнів та земляків, шо безвісти зникли. В провідну неділю біля фігур зупиняється хресний хід для молитви, дорогою з церкви на цвинтар, в дні вінчання молодята пов'язують рушники, стрічки тощо.
Відповісти
не замилюйте людям очі хрестами, а працюйте на благо міста та області, шматок деревини нас не сильно врятує.
Відповісти
Деревина,звичайно,не врятує,а Той,Хто розіп'ятий був на хресті за Вас і всіх людей-вразумить,настановить,допоможе,врятує і спасе
Відповісти
якщо громада не проти й існує така традиція, то чому б й ні? не бачу сенсу в "срачних" коментарях...
Відповісти
не розумію тебе. Може ти щей не проти того щоб твої діти в школі отченаш бубнили?
Відповісти
Я перепрошую,а де Ваша культура у висловлюваннях?
Відповісти
Ну поставили! Молодці! До до Олени й до пана з воєводства - ЩО ВИ ЗРОБИЛИ ДЛЯ МІСТА?
Відповісти
що церква зробила для людей окрім як запудрюючи їм мізки виймає останні гроші в вже не завжди адекватних пенсіонерів?
Накормила сотню бомжів побудувавши ту ж сотню храмів?
Відповісти
прибиратиме сміття?
Відповісти
Добру справу зробили. Минулого року феміністки в Києві на майдані зрізали поклінний хрест -- це обернулось цьогорічним кровопролиттям на тому самому місці. Бог поругаємий не буває!!! Робіми висновки, українці...
Відповісти
якщо ви бачите між цим звязок, то ви належите до тих хто стукає по дереву або плює через плече. Та ще й напевно вірите в гороскопи :)).
Відповісти
Люди, почитавши ваші коментарі, розумієш що у Вас не залишилось нічого святого...наші діди і прадіди молились і хрестились в окопах і з Божою допомогою здобули перемогу. Коли Бог хоче наказати - то забирає розум, і такі безбожники, як ви самі копаєте собі яму, в яку ж і самі перші впадете, і дороги назад не буде...шкода Вас...
Відповісти
Діди і прадіди? можливо. А от прапрапрапрадіди ще 1000 років тому, почитали Дажбога, Перуна, Сварога, Хорса та ін. доки не почалося криваве насаджування єврейського бога.
Відповісти
хрест потрыбно нести а не поклонятися йому
Відповісти
Ділянкі під забудову (церков)забивають дивіться ширше як кажуть на крок в перед;)
Відповісти
Не роби собі різьби і всякої подоби з того ,що на небі вгорі,і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм,бо Я - Господь,Бог твій ,Бог ревнивий,що карає за провину батьків на синах,на третіх і на четвертих поколіннях тих,хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих хто любить Мене ,і хто держиться Моїх заповідей. Біблія.Книга Вихід 20:4-6.
Відповісти
облиште. Християни її не читають.
Відповісти
Ви почитайте Біблію далі...особливо про скінію!там і херувими були –небесні істоти і дереВа ріЗблені які ростуутЬ на землі
Відповісти
А потім псалми почитайте:війду у дім Твій поклонюся храму святому твоєму!а що в скінії чи храмі було?
Відповісти
Останні новини
На в'їздах у Луцьк встановили хрести
05 квітень, 2014, 12:59