На Волині міськрада не віддає скульптору 370 тисяч

На Волині міськрада не віддає скульптору 370 тисяч
Горохівська міська рада заборгувала скульптору Василю Рижуку більше 369 тисяч гривень за пам’ятник Тарасу Шевченку, який той створив ще у 2004 році.

Про це йшлося на засідання бюджетної комісії Волинської облради у середу, 16 квітня.

Василь Рижук розповів, що близько 10 років тому на замовлення міськради виготовив пам’ятник Тарасу Шевченку. Однак суму у понад 250 тисяч гривень, яку йому мали заплатити за роботу, досі так і не побачив.

Тоді, за словами Рижука, почалася судова тяганина, яка тривала до 2008 року, коли Верховний Суд України ухвалив стягнути із міськради гроші, щоб заплатити за пам'ятник. Через інфляцію заборгованість складає майже 370 тисяч, - стверджує Василь Рижук.

Він розповів, що 56 тисяч вже заплатили, продавши два автомобілі, які були у власності міськради, однак цієї суми недостатньо.

«Мені вже навіть воду (вдома, - ред.) за несплату перекрили», - заявив Рижук.

Заступник голови облради Ігор Гузь зазначив, що Горохівська міськрада «вчинила злочин», не заплативши скульптору, однак повернути кошти зараз буде складно, зважаючи на складну економічну ситуацію.

Директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Світлана Мишковець відзначила, що компенсувати гроші Рижуку можна, якщо продати більше автомобілів із парку міськради.

Раніше Горохівська міськрада ставила пам’ятник Тарасу Шевченку на аукціон, однак охочих придбати його не знайшлося.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Раніше Горохівська міськрада ставила пам’ятник Тарасу Шевченку на аукціон"
................ ))))))
Відповісти
Цей здирник - Рижук обікрав і Ківерцівський бюджет не зробивши там нічого.Нахаба.
Відповісти
Нехай поставить того пам'ятника в себе на городі, знменитий плагіатор
Відповісти
І Вас таке щастя спіткало, а конкретніше чим закінчилось
Відповісти
Цей «знаменитий скульптор» Рижук прославився на Волині тим, що спочатку домовляється з місцевим керівництвом про виготовлення пам’ятника за певну ціну, виготовляє його, отримує кошти, а тоді починається саме цікаве.
Для прикладу наведу цей «процес» у Горохові.
Перед виборами народних депутатів не менш «знаменитий» кандидат Сергій Бондарчук вирішив зробити передвиборчий подарунок горохівчанам, збудувавши пам’ятник Тарасу Шевченку. Як відомо, аферисти відчувають один одного на відстані. Тож швиденько домовилися, що Рижук виготовить пам’ятник на замовлення Бондарчука, який йому заплатить готівкою, а пам’ятник подарує виборцям.
Так і сталося. Пам’ятник постав у центрі Горохова, Рижук отримав свою готівку та став почесним громадянином Горохова, а Бондарчука вдячні виборці обрали народним депутатом. «Хепіенд» зіпсувало те, що через деякий час Рижука «поперло», і він «образився», що його «геніальний» витвір недооцінений і він отримав замало грошей. Тож Рижук привіз якусь художню комісію, що «оцінила» пам’ятник набагато дорожче (на скільки – не відомо, бо ціна, яку заплатив Бондарчук – секрет).
А далі, правда після того, як Бондарчук перестав бути депутатом і став зовсім недосяжним для горохівчан, Рижук почав звичну судову тяганину, яку успішно виграв. Пишу «звичну» та «успішно» тому, що подібна схема на горохівщині вже спрацювала перед тим по пам’ятнику афганцям у с. Лобачівка, та пам’ятнику у с. Терешківці.
Це виглядає так, ніби ви купили на базарі китайський сервіз, а через тиждень до вас у дім підприємець привів комісію, яка заявляє, що це фарфор епохи Мінь і вам треба доплатити. І якщо ви з переляку хочете повернути сервіз, на вас подають до суду і відсуджують частину будинку.
Тому Рижуку не завадить присвоїти ще й звання «знаменитий юрист», бо так виглядає, що він більше часу тратить на юридичну тяганину, ніж на своє сумнівне «мистецтво», а крім того він ще й улюбленець екзальтованих жіночок та «заслужений квітникар» траси Луцьк – Горохів, словом людина всебічно розвинена.

Відповісти
А за квіточки «заслужений квітникар» ще гроші не вимагає і за насіння,що висівається з квітчок,і цікаво інфляцію порахує?
Відповісти
Останні новини
На Волині міськрада не віддає скульптору 370 тисяч
16 квітень, 2014, 16:40