На Волині попрощалися із 86-річним упівцем. ФОТО

На Волині попрощалися із 86-річним упівцем. ФОТО
На Волині поховали 86-річного ветерана ОУН-УПА Лаврентія Дацюка.

Похорон відбувся під Луцьком у селі Жидичин в середу, 16 квітня.

Провести в останню дорогу прийшли близько 50 людей, серед яких рідні, побратими з братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савури, представники «Правого сектора» Волині та «Козацького Стрілецького Братства».

«Ветерани Української Повстанської Армії надихали нас молодих на боротьбу за Україну і не тільки, яка сталася в 91-році, а й за теперішню, за яку боремося і далі. Багато наших хлопців відправилися на східну Україну, щоб відстоювати нашу незалежність від московського загарбника. Ми обіцяємо вам друже Лаврентій, що будемо до останнього подиху боротися за державу, за яку ви боролися у ті ще більш нелегкі часи», - мовив керівник «Правого сектора» Павло Данильчук під час панахиди.

На кладовищі на честь Героя України салютували козаки.

«Лаврентій Якович Дацюк в 15 років пішов в УПА. Учасник Колківської республіки, служив зв'язківцем. На власні очі бачив Романа Шухевича та Клима Савура. Наприкінці 40-х років був арештований та отримав 25 років заслання (почерк у його студентському зошиті збігався із таємними записками, які розповсюджувала УПА). Учасник Воркутинського повстання. Додому повернувся через 7 років після смерті Сталіна», - розповів свободівець Тарас Висоцький.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, УПА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І тут ПС без піару не обійшовся....
Порада "Волиньпосту", перейменуйте сайт на Данильчук і ко, бо складається враження, що скоро будете показувати Данильчука і тоді, як він в туалет ходить, і будете робити з цього "сенсацію"......
Відповісти
Нехай з Богом спочиває.
Відповісти
На колодке медали-Георгиевская лента!!!???
Он точно из УПА?
Відповісти
Виключіть під такими новинами такі придурошні коментарі! Ну, це ж була така світла людина! А придуркам, аби щось гидке написати!(
Відповісти
Останні новини
На Волині попрощалися із 86-річним упівцем. ФОТО
16 квітень, 2014, 17:05