Директор ПТУ вимагав по 800 гривень з учня

Директор ПТУ вимагав по 800 гривень з учня
Директор одного з ПТУ Нововолинська С., зібравши в адміністративному приміщенні батьків та учнів 1 курсу, незаконно вимагав від них оплату за навчання.

Прокуратура порушила щодо нього кримінальну справу за фактом незаконної вимоги оплати за навчання у державному навчальному закладі за ознаками складу злочину, передбаченого ст.183 ч.2 КК України, повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей Олексія Гоманюка, прокурорська перевірка встановила, що директор порушив вимоги статті 53 Конституції України, частини 2 статті 5 Закону України «Про професійно-технічну освіту», якими передбачено, що професійно-технічна освіта здобувається громадянами України в державних і комунальних професійно-технічних навчальних закладах безоплатно, за рахунок держави.

Керівник ПТУ ще в серпні 2011 року, зібравши в адміністративному приміщенні батьків та учнів 1 курсу, незаконно вимагав від них оплату за навчання.

Гроші в сумі 800 гривень з кожного учня потрібно було сплатити на вказаний рахунок.

Двадцять вісім чоловік, виконуючи незаконну вимогу керівника-освітянина, перерахували на рахунок ПТУ майже шістнадцять тисяч гривень.

Батьки учнів платили різні суми: від 200 до 800 гривень, таким чином турбуючись за долю своїх дітей.

У справі триває досудове слідство.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директор ПТУ вимагав по 800 гривень з учня
04 квітень, 2012, 09:17