Вартість проїзду треба підняти до 3 гривень, – перевізник

Вартість проїзду треба підняти до 3 гривень, – перевізник
У АТП №1 вважають, що нині треба обов’язково переглянути вартість проїзду у громадському транспорті Луцька, адже сьогоднішні тарифи економічно необґрунтовані.

Про це у інтерв’ю ВолиньPost розповів директор «Автотранспортного підприємства №1» Олександр Шаміс.

За його словами, нині вартість проїзду у громадському транспорті розглядається міською владою не як економічна величина, а як політична.

«І склалась така думка, що перевізники – це такі ненажери, яким усе мало й мало, вони погано працюють, вони хами і так далі. Насправді перевізників у сьогоднішніх економічних умовах загнали у глухий кут. І коли ми тільки піднімаємо питання про перегляд тарифів, про приведення його до економічно обґрунтованого рівня, то ніхто з нами навіть говорити не хоче», – зауважив Шаміс.

«Розрахункова величина вартості проїзду сьогодні повинна сягати 3 гривень, аби за 5 років ми мали змогу оновити 60-70% машин. А для того, щоб принаймні нормально підтримувати роботу нині працюючих автобусів, треба, щоб ціна була 2 гривні 50 копійок. По дві уже їздити нереально», – розповів перевізник.

«У нас тільки на пальне щодня йде 560-600 гривень з однієї машини. Тобто 280-300 людей треба провезти, щоб заробити на паливо. В середньому одна маршрутка на більшості маршрутів перевозить в першу зміну біля 300-310 людей. І в другу зміну 200-250 людей. Це в робочі дні. У вихідні, святкові, у період канікул і відпусток – ще менше. А ще ж зарплату водієві треба дати, податки сплатити, відремонтувати, застрахувати, техогляд пройти і ще багато чого», – додав Олександр Шаміс.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю З ОЛЕКСАНДРОМ ШАМІСОМ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можливо відразу по 5 грн. На тендері одні готові прцювати за 1.80 грн. а тут навіть 2.5 не влаштовує. 2 гривня це добра ціна. Одна маршрутка приносить власику від 400 грн в день (чистих) середня 550-600 є навіть 800. Мало ??? Ще водій окрім зарплати, щось має )
Відповісти
Тра націоналізувать комунальні перевезення.
Буржуї оборзєлі.
Проголосую за того дипутата який пообещає це.
Відповісти
В Киеве 2 грн!!! Вы чё совсем подурели там от жадности???
Відповісти
Ви врахуйте кількість пасажирів в Києві. Там о 23.00 год,маршутки напхані. А в нас о 20.00 вже немає кого возити
Відповісти
То хай зменшують кількість маршруток, якщо пусті їздять. Головне - інтерес пасажирів. А перевізники і так не бідують.
Відповісти
Якби у нас були маршрутні - наголошую регулярні перевезення - за графіком (а не всі маршрутки, чи майже всі) о 21-й сходили з рейсу, то і у нас не тільки о 23.00, а і у 24.00 та у 1-й ночі було б кого возити!!!
Відповісти
Але ж антимонопольний комітет заборонив піднімати ціну. А щодо "І склалась така думка, що перевізники – це такі ненажери, яким усе мало й мало, вони погано працюють, вони хами і так далі" - бо так і є!!! Білетів не дають;палять в салоні; постійно калічать людей своїми вічно поганопрацюючими дверима;не спиняються, якщо на зупинці немає тих, хто може зайти; не гальмують пенсіонерам - бо ж раптом у них посвідчення; випорожняються за зупинкою на старому ринку; гальмують і рушають так, що люди сипляться,як кеглі у боулінгу Я не кажу, що всі, але принаймні добра половина.
Відповісти
Хочуть ціни зробити як закордоном, а комфортність транспорту залишити українську. Щоб таку плату за проїзд вимагати приведіть спершу в порядок маршрутки!
Відповісти
Правильно Саша глаголиш,только вот не по 3грн. пужно,а по 3 шекеля.
Відповісти
Не вигідно не займайтесь цим бізнесом і не бігайте по судах з апеляціями, на той чи інший маршрут. І ніхто з перевізників водія з/п не платить, тільки на папері. Не гоніть беса, панове.
Відповісти
Да за 3 гривні в луцьких маршрутках повинна бути передбачена кава і оральний секс!
Відповісти
Цікаво, хто його вам буде там робити?..)) Чи може ви комусь?)))
А перевізники, дійсно, вже зажерлися! Покажіть хоч одного, який сам їздить громадським транспортом!
Відповісти
Тому хто мало просить : Шановний, тільки необізнана та завидуща людина може нести таку нісенітницю. То що ти називаєш "Чистими 400 грн" , то ти прв на 50%, тобто по локіть. 400 грн - це близько до правди, деколи трохі більше , деколи меньше.А ось що до чистих, то їх не видно.Бо з ціх так званих чистих треба приблизно щоденно відкладати на ремонт 100 грн, на гуму -40грн, на податки -100грн , ще є акумулятори, страховки, техогляди, даїшникі і т.д. Крім того треба через 5 років купити новий автобус, щоб покращувати якість послуг. Сьогодня він коштує 425000грн. Тобто, якщо за 5 років його ціна залишеться саме такою (що не реально) то треба заощаджувати щоденно ще 250 грн.Ось і рахуй:100+40+100+250+страхування+техогляди+даї і т.д .І ось вже твої чисті стали зовсім не чисті. Крім того, якщо власник придбав автобус, а не поклав гроши на депозит, то він повинен заробляти з ціх грошей принаймі, не меньше , ніж банковськи відсотки, а це приблизно 200грн в день. Вот вони були б чисті. Але їх вже давно нема. І автобуси при такому відношені влади оновити не вдасться.
Відповісти
Для Васі Гнідави: Щодо комунального транспорту , то поїдь подивись на результат роботи комунального підприємства та невідповідних тарифів: 30% автобусів, за які заплатила громада Луцька вже давно стоіть на приколі та служать донорами запчастин для тих, хто ще їздить. І кількість зломаних автобусів збільшуеться. При такому відношені влади до транспорту скоро не буде на чому їздити.Нажаль, нихто за це не буде відповідати.
Відповісти
Ніщо не з`являється нізвідки.
Українців не влаштовує якість-ціна надання послуг приватними перевізниками.
Вартість зростання цін на перевезення не відповідає зростанню середньої заробітної плати в регіоні.
Не вигідно працювати - не працюйте.

НАЦІОНАЛІЗАЦІЯ!
Заводи - робітникам.
Буржуїв - у париж.
Відповісти
Буржуї розуміють тільки силу.
Відповісти
Можна подумати хтось із цих ненажерливих так званих
перевізників буде автобуси міняти через 5 років...
Відповісти
Шановний перевізник, перевірте спочатку своїх водіїв, які за пів дня беруть не менше 300 грн, це 19, 25. Ото хай у вас менше крадуть то моде і проїзд не треба буде підвищувати. Ваші водії їздять на машинах бізнес класу, так шо помовчіть бо здам всю контору.
Відповісти
Як на рахунок реклами на ваших маршрутах? Немає навіть як у вікно поглянути... Скільки вам за таке платять? з 1авт. в міс.?
Відповісти
Останні новини
Вартість проїзду треба підняти до 3 гривень, – перевізник
04 квітень, 2012, 10:07