Мешканці Східної України не хочуть відділення, але дезорієнтовані і бояться

Мешканці Східної України не хочуть відділення, але дезорієнтовані і бояться
Мешканці на Сході України дезорієнтовані інформаційно і залякані бандерівцями, але відділятися не хочуть.

Такими враженнями 22 квітня поділилися представники формування з охорони громадського порядку «Самооборона Волині», які побували в Харкові на Великдень.

За словами одного з них - Сергія Рижкова, у Харкові немає масових тенденцій за відділення регіону від України. Мітинги там малочисельні – виходить всього 300-400 людей. Явних лідерів вони не мають, стверджує він, тому кожен викрикує гасла, які йому до душі.

Мешканці, з якими спілкувалися волиняни, не мають сепаратистських настроїв, однак вони не розуміють, що в країні відбувається.

«Їм ніхто нічого не говорить. На них вплив має російське телебачення. Кожен думає, що хоче. Підняти український прапор над будинком – це подвиг», - зауважив Рижков.

Самооборонівець каже, що в Харкові - розгул злочинності. Людей на мітингах часто б’ють групи спортивних молодиків, які тиняються містом. Міліція з громадськими об’єднаннями практично не йде на контакт.

«Ми намагаємося пояснити, що люди можуть на щось впливати. Боротися з корупцією і так далі. А перед ними навіть таких задач не стоїть. А люди щось інше зараз роблять. Намагаються все зруйнувати, вони проти всіх. І проти Януковича», - додав Рижков.

Член формування з охорони громадського порядку «Самооборона Волині» Костянтин Байчук занотував гасла, які виголошували у Харкові під час мітингів. Він вважає, що вони досить пустослівні.

«Люди не заглиблюються. Їм сказали, що треба кричати так на майдані, і вони роблять. «Нам не потрібні кредити, які поставлять на коліна наших дітей». - Нам вони також не потрібні. «Ми не хочемо наші землі перетворювати в ядерні могильники». - А хто хоче? «Ми не хочемо вбивати все живе на землі, добуваючи сланцевий газ». - Ми також не хочемо. А є і повна маячня: «Ми не згідні з нацистсько-русофобською політикою, яку проводить хунта», - навів приклади він.

Самооборонівці кажуть, що було б добре робити якісь обмінні тури, щоб людей зі сходу возити на захід і показувати, що тут нема «рогатих бандерівців».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тих мешканців хоче слухати? В бендер - вони пята колона.
Відповісти
Останні новини
Мешканці Східної України не хочуть відділення, але дезорієнтовані і бояться
22 квітень, 2014, 17:27