Над Сапалаївкою побудують торговий центр

Над Сапалаївкою побудують торговий центр
Виконавчий комітет Луцької міської ради надав дозвіл підприємцю Андрію Покровському на розроблення проекту облаштування торгового центру між проспектом Волі та річкою Сапалаївкою, на місці, що неподалік Київського майдану (див. карту).

Засідання виконавчого комітету відбулося 5 квітня.

Як розповів головний архітектор міста Юрій Казмірук, проект торгово центру передбачає влаштування торгових павільйонів на спуску біля сходів, які ведуть від проспекту Волі та комерційного технікуму до річки, а також благоустрій берега.

Як зазначив Казмірук, роботи вже ведуться. Їх планують завершити, імовірно, цього року.

За словами Казмірука, це тільки перша черга проекту. Далі підприємець планує зробити благоустрій правого берега Сапалаївки біля мостика. Там має з’явитися прогулянкова зона.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де декларація про його доходи? Чи заробив сплативши податки? Чи застовбив і роками буде продавати аки антошка?
Відповісти
а аромати сапалаєчні тоже він буде дезодорірувати?
Відповісти
ТОрговий центр - занадто голосно сказано. Такий собі кавалочок "варшавки" з повним набором відповідних атрибутів. Знову у місті спромоглися лише на чергове паскудство.
Відповісти
Уважно: "...дозвіл підприємцю Андрію Покровському на розроблення проекту...",

Це дозвіл на початок розробки проектної документаціїї, а будівництво фактично вже виконано на 60-70 %.

Такі новини це знущання над чим і ким?

Скільки в грошах коштує самовільне будівництво? - 1. Без дозволу на розробку проектної документації. 2. Без дозволу на будівництво.

Про наявність погоджень від наглядових органів, про законність відведення земельної ділянки в охоронній зоні річки, про т.д. і т.п. чи варто говорити?

Являюсь противником системи стримувань інвестиційних проектів, але для чого подавати такі новини?
То вже пишіть, хто кришує цей об`єкт, хто його "папа".
Відповісти
новина правильна. надали дозвіл на виготовлення проекту, взявши містобудівні обмеження.

див. рішення на сайті міської ради:
http://www.lutsk.ua/prescription/pro-dozvil-na-otrimannya-mistobudivnih-umov-i-obmezhen-zabudovi-zemelnoyi-dilyanki-t-26
Відповісти
Хіба так роблять "благоустрій берега"? Сумнівно. Воно ж все у річку і сповзе... Давайте коментар водників, екологів! Незаангажованих.
Відповісти
"Як зазначив Казмірук, роботи вже ведуться."

Та роботи вже рік там ведуться - НЕЗАКОННО.
Відповісти
Воля та Інженер,як ви праві!
Відповісти
А мені як мешканцю гуртожитку що поблизу будівництва все вище сказане просто пусті слова від людей які не знають наших проблем : про неосвітлену вулицю, відсутність сходів як таких , збір сумнівних компаній молодиків в старій хаті на місці якої це збудовано (все це в минулому). Далі ВОЛЯ : чергове паскудство-це коли за 50 метрів від б-тва сусіди зробили ЗВАЛИЩЕ (років так 20-30 назад) відходів і щось не вимагають коментарів водників, екологів щодо цього! ІНЖЕНЕРУ А що в нашій країноб`єкт можна законно зробити? А хто "папа" об`єкту скажу по секрету ЯНУКОВИЧ?
Відповісти
Я не проти будівництва - я проти подачі новини без роз`яснення, що це "дозвіл" заднім числом, а як преподнесення, мовляв, все законно.
Це НЕЗАКОННО. І не за просто так.
Відповісти
Як самі розумієте, про смаки важко сперечатися. Бачите, комусь подобаються штучні квіти та золота бахрома на лобовому склі автобуса, а хтось вважає це хворобою. Якщо Ви вважаєте, що новобудова стане окрасою міста - це Ваше право на Ваш смак. Я вважаю, що це паскудство і рагулізм на рівні глухого райцентру.
Відповісти
Проти того як там було раніше там зараз краще ібо була завалена хата сходи якими можна було ковзатись в любу пору року бо вони сипались і темнота бо нічого не освітлювалось і постійно на мості стояли якісь цікаві особи які цікавились наявністю мобільного телефона, по вашому воно мало так і залишатись ?!?
Відповісти
Шановні колеги, така невеличка замітка і дуже багато помилок. Я ще можу зрозуміти коли автоматично можна написати "торгово центру" або ж "Саплаївка". Ну, але писати "берегу" замість "берега" або ж "мостику" замість "мостика" - це вже занадто. Адже зараз скрізь в інтернеті є український правопис, де можна звірити, коли сумніваєшся як писати. Це ж той самий випадок коли деякі "акули пера" з інших регіонів кажуть "з Луцьку" замість "з Луцька". А це дуже ріже вуха, правда?! Пане головний редакторе, Ваші публікації повинні бути прикладом грамотності для Ваших читачів!!!
Відповісти
Я тривалий час ходив, так званою, сходинковою доріжкою через Сапалаївку. Це був жах. І якщо вищезазначений підприємець наведе там порядок та освітлить дану територію, то я лише "за". Проте, як будь-який процес, дане будівництво та дотримання всіх норм необхідно контролювати і ключову роль повинні відігравати місцеві ЗМІ. Будьте контролерами.
Відповісти
Ще планується Сапалаївське водосховище))
Відповісти
Не знаю стосовно законності будівництва, з цієї публікації дійсно здається, що щось не так. Хоча думаю архітектор не хвалився б, про початок будівництва, якщо щось булоб не гаразд. Але головне те, що там кінець-кінців буде порядок, і не треба заздрити, коли в когось вистачило розуму і коштів на цю фішку. Додам одне - був би радий, коли б пан Покровський разом з бутікам побудував там споруди суспільно-соціального спрямування
Відповісти