На Волині створять батальйон територіальної оборони

На Волині створять батальйон територіальної оборони
В областях України формуються батальйони територіальної оборони.

Заходи з комплектування відбуваються відповідно до закону “Про затвердження Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” та Указу Президента “Про затвердження положення про територіальну оборону України”, - повідомили в прес-службі Кабміну.

Повноваження зі створення підрозділу покладено на обласні військові комісаріати.

Головними завданнями батальйонів територіальної оборони буде охорона державного кордону, стратегічно-важливих об’єктів, а також забезпечення діяльності органів державного управління.

Для проходження навчання частину мобілізованих вже направлено до навчальних центрів, де вони відновлюють навички та вміння, виконують навчальні вправи з вогневої підготовки, водіння бойових машин, займаються топографічною, інженерною підготовкою та іншими військовими предметами, вивчають свої функціональні обов’язки.

Водночас в обласних військкоматах триває робота щодо забезпечення батальйонів матеріально-технічними засобами, озброєнням і військовою технікою.

Так, у Чернігівській області комплектування батальйону речовим майном здійснюється на кошти, які надійшли на рахунки військового комісаріату від благодійників.

Загалом ця сума становить 1 мільйон 171 тисячу гривень. Також планується придбати для військовослужбовців батальйону засоби зв’язку та інше спорядження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Лукашенко идею стырили? У меня к знакомому из Беларуси пришли вот так же несколько плечистых ребят из конкретного ведомства с предложением вступить в "войска территориальной обороны". Мотивировка была "железной" - "У вас дочка поступила в институт, вы же не хотите, чтобы её отчислили?". Теперь у него запись в военном билете "стрелок-партизан".
Відповісти
Останні новини
На Волині створять батальйон територіальної оборони
30 квітень, 2014, 14:01