За нелегальну трансляцію Євро-2012 штрафуватимуть на 50 мільйонів

За нелегальну трансляцію Євро-2012 штрафуватимуть на 50 мільйонів
Якщо паб чи кафе спіймають на трансляції без ліцензії матчів футбольного чемпіонату Євро-2012, їм загрожує штраф до 50 мільйонів гривень.

Про це інформує ТСН.

Мінімальне стягнення обійдеться у 10 тисяч гривень.

Для крупних клієнтів УЄФА вже розробив правила і встановив ціну – 35 євро за право показувати футбол на одному екрані.

З дрібними закладами й досі визначаються: яким чином і хто продаватиме права на показ. Можливо залучать телекомпанії, які мають дозволи на трансляцію.

«Можливо що це будуть особи, які володіють правами на території України і мають можливість і права передати ці права третім особам», - пояснив юрист національної телекомпанії України Андрій Калинчук.

Нещодавно у Раді був зареєстрований законопроект, яким передбачається посилити покарання за незаконне використання символіки Євро-2012, а також за порушення інтелектуальної власності УЄФА та партнерів чемпіонату.

Штраф у розмірі 85 тисяч гривень доведеться заплатити тим, хто незаконно використовував логотипи УЄФА, наприклад «Євро-2012». А водіям, які без дозволу нанесли на свій автомобіль емблему чемпіонату, доведеться розпрощатися з правами на три місяці.

Ризикують поплатитися за бажання прославитися за рахунок чемпіонату і власники деяких сайтів. Якщо буде встановлено, що в домені незаконно використовується словосполучення «Євро-2012», то інтернетчиків зобов'яжуть виплатити величезний штраф і позбавлять домену та серверів.

А ось кримінальна відповідальність настане, коли власника громадського закладу (наприклад, кафе або клубу) зловлять за трансляцією матчів чемпіонату на екрані діагоналлю більше 3 метрів без дозволу УЄФА. За такі дії йому загрожує два роки позбавлення волі.

Незаконне копіювання записів футбольних матчів і розповсюдження їх в Інтернеті в уряді пропонують карати шістьма роками позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євро-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За нелегальну трансляцію Євро-2012 штрафуватимуть на 50 мільйонів
06 квітень, 2012, 13:01
У вихідні – дощ
06 квітень, 2012, 12:35