Громадські активісти кажуть, що мер назвав їх «провокаторами»

Громадські активісти кажуть, що мер назвав їх «провокаторами»
У ініціативній групі «За чистий Луцьк» кажуть, що міський голова Луцька назвав їх «провокаторами та людьми, які працюють на камеру».

Це відбулося під час 59-ої сесії Луцькради, - кажуть громадські активісти.

Нагадаємо, 29 квітня під стінами Луцької мерії відбувся пікет, учасники якого закликали міського голову прибрати місто від сміття. Передати колективне звернення активістам так і не вдалося: мер був у відрядженні, а його перший заступник, за словами працівників мерії, на нараді.

«Отож, учасники акції вирішили відвідати сесію міськради, аби таки передати звернення «з рук у руки». Потрапити в сесійну залу виявилося не так просто, адже перед дверима стояв головний муніципал Луцька Валентин Шпак, очевидно, оберігаючи спокій депутатів від більш велелюдного пікету – підприємців із Завокзального ринку, які теж сьогодні прийшли до обранців громади», - заявляють в організації.

«Активістів за боротьбу проти сміття Валентин Шпак пропускати до зали не захотів, звинувативши у тому, що вони відстоюють позицію приватних підприємств. Далі він додав: «Я взагалі не вважаю дане питання актуальним та вартим уваги в даний час», - кажуть громадські активісти.

«Ініціативній групі все ж вдалося поспілкуватися з Миколою Романюком, який заявив наступне: «Ви провокатори. Люди, які працюють на камеру. Я не буду читати звернення від громади, занесіть його до приймальні». Проте після нетривалої дискусії з активістами мер таки запросив їх на особистий прийом 5 травня», - стверджують в об'єднанні «За чистий Луцьк».

«Звернення довелося занести у ЦНАП, де ініціаторів руху за чистоту також зустріли не дуже привітно: людина, яка приймала звернення, запропонувала їм прибирати власноруч щебінь та мертвих тварин. Мовляв, Романюк не смітить, прибирайте самі за собою», - заявили члени організації.

Окреме звернення із проханням навести порядок на дорогах та узбіччях Луцька зареєстрували також велосипедисти Луцька.

«Ми хочемо наголосити, що навіть у час найскладнішої економічної та політичної ситуації санітарний стан міста не може бути другорядною проблемою. Бо це – наше здоров’я. Це відвернення багатьох проблем, які згодом вдарять по бюджету і які все ж доведеться вирішувати», - наголосили активісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люба критика міського голови це провокація з його слів а бо піар! Можливо потрібно просто прислухатись!!!!
Відповісти
"Або" - пишеться разом!
Відповісти
не до вас .горгут питання на 4 міліона чистими в місяць знов рішає..знов микола помагає
Відповісти
Романе, тим ходив хоч трохи в школу? "Люба" - русизм. Треба писати "будь-яка" "усяка". Почни вчити граматику, принаймні, з 5-го класу. Після "можливо" треба кому і т.д. Ти зовсім неграмотна людина. Мені соромно за тебе.
Відповісти
Романюк не смітить,тож прибирайте самі ...цікаво,а він взагалі пісяє і какає?...і що було б з чиновриком в нормальній країні,якби він так поставився до звернення громадян .і не важливо,"на камеру" чи без неї...
Відповісти
Ну да Романюк здав луцьктепло і Водоканал Еремееву а зараз каже не чув і незнаю . де депутати ...недовіру йому СЛАВА РОССИИИИ
Відповісти
Єремеєв Романюку на вибори давав гроші, тепер їх треба відпрацьовувати.
Відповісти
СПІШИТЬ ВІН ПІД КІНЕЦЬ ПОДАРИТЬ ЩЕ НЕ ТО ЩЕ Й НЕ ТАКИМ.ВСІ ХТО ПРОТИ ПРОФФЕСІАНАЛІВ В АРМІЮ АБО В САНЧАСТИНИ НА КУРСИ.НЕ МІШАЙТЕ..
Відповісти
Романюк не наш мер, а мер групи КОНТІНіУМ!!!!
Відповісти
У Романюка два сина бізнесмени, міську власність він зливається, економіку руйнує, їздить на машині яка зареєстрована на континіумі, панове наше...а нам був майдан щоб нас вже на місцях далі трах...ли..... Ау правий, авто ви вже зажерлись!!!!!!
Відповісти
в нас то матюк..
Відповісти
схемщики при баті
Відповісти
Згоден, хвалить вірити в доброго Романюка, він продався ....
Відповісти
Романюк пройдеться зараз же по центру, ГАНЬБА!!!!
Відповісти
де Романюк обусновує необхідність прокладки між містом і підприємцями завокзального-горгута.ціна питання чистими -4 міліона з гаком в місяць.це твереза людина яка працює мером розказує про 2 з лишнім тисячі підприємців.половина з тих людей офіційно заробляє його офіційну зарплату..отже про обовязковість смотрящого за підприємцями http://www.youtube.com/watch?v=Ty_s6x93bvo
Відповісти
Справжнє ім'я назви? Чи ти бот аліка з синім носом!
Відповісти
Романюк то є просто знахабнілим хабарником.Континіум проспонсорував йому вибору, тепер відлизує їхні питання!!Там де є бабло, скрізь є або його носяка, або ж синків!
Відповісти
Соколовській дійсно продовжив квоту КОНТІНіУМ, Кірик директор Луцьк тепла з контініума отримує вказівки і зарплату, заступник директора водоканалу...... Прямо з контініума рийшов. Головні бухгалтера водоканалу і тепла з контініума прямо в крісла. Задача одна правильно управляти КП підприємствами, але в не в інтересах громади і колективів КП, а в інтересах КОНТИНІУМА!!!!!
Відповісти
Мер їздить на машині Контініума за 1 грн в рік, мер хай йде в свій КОНТИНІУМА НАХАБА!
Відповісти
Останні новини
Громадські активісти кажуть, що мер назвав їх «провокаторами»
01 травень, 2014, 14:32